Συνέντευξη με τον κ. Λεωνίδη στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης «Προσφέρουμε από καρδιάς» από τις Φαρμάκη Κατερίνα και Τούκα Ελένη

 

Αυτές τις γιορτινές μέρες το σχολείο μας συνεργάζεται  με την εθελοντική οργάνωση προσφέρουμε από καρδιάς για να προσφέρει λίγη χαρά στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ο κ. Λεωνίδης, μαθηματικός του σχολείου μας, είναι ο υπεύθυνος για τη συγκέντρωση των τροφίμων στο σχολείο μας  και την παράδοσή τους στα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης.

Μιλήσαμε μαζί του προκειμένου να μάθουμε πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία.

Κατερίνα: Πείτε μας λίγα λόγια για τη δράση που έχετε αναλάβει.

Θ. Λεωνίδης: Έχουμε αναλάβει μια εθελοντική δράση ενόψει των Χριστουγέννων για τη συλλογή τροφίμων για ευάλωτες οικονομικά οικογένειες του Ελευθερίου – Κορδελιού. Η δράση οργανώνεται σε συνεργασία με τον τοπικό εθελοντικό σύλλογο «Προσφέρουμε από καρδιάς».

Ελένη: Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

Θ. Λεωνίδης: Η ιδέα αυτή προήλθε από την επιθυμία μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές του Γυμνασίου μας στο θέμα του εθελοντισμού. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με τον Εθελοντικό Σύλλογο «Προσφέρουμε από καρδιάς»  και ξεκίνησε αυτή η όμορφη συνεργασία.

 

Κατερίνα: Πόσο  καιρό πραγματοποιείται αυτή η δράση;

Θ. Λεωνίδης: Βρισκόμαστε στη δεύτερη χρονιά.

 

Ελένη: Ποιος είναι ο σκοπός της δράσης;

Θ. Λεωνίδης: Σκοπός της δράσης μας είναι η καλλιέργεια στους μαθητές  του κλίματος του εθελοντισμού.

 

Κατερίνα: Βλέπετε ανταπόκριση από τους μαθητές;

Θ. Λεωνίδης: Η συνεισφορά των μαθητών και τα δύο χρόνια ήταν πολύ ικανοποιητική και χαιρόμαστε για αυτό.

 

Ελένη: Τι αγαθά συγκεντρώνετε;

Θ. Λεωνίδης: Συγκεντρώνουμε κυρίως τρόφιμα μακράς διάρκειας, που μπορούν δηλαδή να συντηρηθούν εκτός ψυγείου αλλά και προϊόντα οικιακής καθαριότητας, όπως και ατομικής υγιεινής.

 

Κατερίνα: Θα θέλατε να μας πείτε τη γνώμη σας  για τον εθελοντισμό;

Θ. Λεωνίδης: Ο εθελοντισμός αναπτύχθηκε στις δύσκολες οικονομικές εποχές της χώρας. Είναι μια απόλυτα θετική κοινωνική συμπεριφορά, που μας αφορά όλους.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης