Συνεργασία του σχολείου με την εθελοντική οργάνωση Προσφέρουμε από καρδιάς

 

Το σχολείο μας συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την εθελοντική οργάνωση προσφέρουμε από καρδιάς. Οι μαθητές / τριες καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων προσφέρει και τη φετινή χρονιά βασικά είδη πρώτης ανάγκης στην εθελοντική  οργάνωση προκειμένου αυτή με τη σειρά της να τα μοιράσει σε  οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Ο κ. Λεωνίδης Θεόδωρος, μαθηματικός του σχολείου μας, είναι  υπεύθυνος για τη συγκέντρωση των τροφίμων στο σχολείο μας και την παράδοσή τους στα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης προσφέρουμε από καρδιάς.

Την Πέμπτη 22/12/22 παραδόθηκαν  τα είδη πρώτης ανάγκης από το 15μελες συμβούλιο των μαθητών,  τον Διευθυντή του σχολείου κ. Θεοχαρόπουλο Αντώνη,  τον υπεύθυνο καθηγητή της εθελοντικής χριστουγεννιάτικης δράσης κ. Λεωνίδη  Θεόδωρο και τον καθηγητή κ. Καρυπίδη Ιωάννη στον εθελοντικό τοπικό σύλλογο του Κορδελιού Προσφέρουμε από Καρδιάς.

προσφέρουμε από καρδια

Ας γνωρίσουμε αυτή την εθελοντική οργάνωση και τη δράση της.

Το προσφέρουμε από καρδιάς είναι μια ομάδα εθελοντών που προσφέρει βοήθεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Η ομάδα αποτελείται από  μια παρέα φίλων που εδώ και 2,5 χρόνια βοηθάνε και στηρίζουν άπορες οικογένειες. Ανθρώπους που πρίν λίγο καιρό είχαν τις δουλειές τους και μπορούσαν να ζήσουν τις οικογένειες τους με αξιοπρέπεια, αλλά η οικονομική κρίση και η ανεργία τους έφερε πολύ κοντά στην ανέχεια. Οι οικογένειες στηρίζονται από 8 εώς 12 μήνες και στη συνέχεια  γίνεται επανέλεγχος της κατάστασης προκειμένου να συνεχιστεί η βοήθεια. Προτεραιότητα της ομάδας αποτελεί η  εύρεση εργασίας  για αυτές τις οικογένειες, έτσι ώστε να μπορούν να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις.

Η λειτουργία της ομάδας στηρίζεται στις προσφορές των συναθρώπων. Συλλέγουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά , απορρυπαντικά και αντικείμενα άμεσης ανάγκης που αναρτούν στην ιστοσελίδα τους  με τίτλο επείγοντα και  1 φορά το μήνα ετοιμάζουν  τα πακέτα των οικογενειών.

Η ομάδα αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν δέχονται  και  δεν  δίνουν  χρήματα.

Το πνεύμα αυτής της εθελοντικής οργάνωσης φαίνεται μέσα από τις απόψεις που έχουν τα  μέλη της . Διαβάστε χαρακτηριστικά τι λέει ένα μέλος της εθελοντικής οργάνωσης:

« Προσφέρουμε από καρδιάς! Μόνο έτσι μπορεί κάποιος  να προσφέρει αληθινά και με ανιδιοτέλεια!!  Μόνο από καρδιάς! Είμαστε τυχεροί που ανήκουμε στο δυναμικό αυτής της εθελοντικής ομάδας που όλοι δουλεύουν χωρίς εγωισμούς και προσωπικά συμφέροντα με κοινό στόχο: τη βοήθεια σε κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να κάνουμε νέους φίλους, να ανακαλύψουμε δυνατότητες που δεν γνωρίζαμε ότι ειχαμε, να μπορούμε να προσφέρουμε με κάθε τρόπο και ακόμα να μάθουμε και στα παιδιά μας την αξία του εθελοντισμού. Αγαπάμε ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ»!

Πιο αναλυτικά για τη δράση της εθελοντικής ομάδας  και τις ανάγκες της μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της:

https://prosferoumeapokardias.org/

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης