Σκέψεις και ευχές για το 2023 από τη Μαριάννα Σοφιάδου

Σκέψεις και ευχές για το 2023

από τη Μαριάννα Σοφιάδου

          Άλλη μία χρονιά έφυγε, αφήνοντας πίσω της πολλές αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή. Ακόμη χαραγμένες στην ψυχή μου θα μείνουν όλες εκείνες οι στιγμές που με την οικογένεια μου ή τους φίλους μου γελούσαμε ατελείωτα, οι στιγμές που ανταμείφθηκα για τον κόπο μου, αλλά και εκείνες που με έκαναν τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο. Ωστόσο, εξίσου σημαντικές για εμένα ήταν οι στιγμές, που ξέσπασα σε κλάματα όταν είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημά ή κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά και τις φορές που έκανα λάθος και έπρεπε να ζητήσω συγνώμη, αναγνωρίζοντας το. Όμως όλα αυτά ήρθαν και …έφυγαν πολύ γρήγορα. Μπορούμε όμως να κρατήσουμε τα καλά και διορθώνοντας τα λάθη μας να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο.

         Πιστεύω πως για όλους το 2023 σημαίνει μια καινούργια αρχή, μια νέα πρόκληση αλλά ταυτόχρονα και ένας τρόπος να βάλουμε καινούργιους στόχους. Αυτή η χρονιά μας γέμισε ελπίδα και ευχές ότι θα πάνε όλα όπως τα ονειρευόμαστε. Εύχομαι σε όλους σας να πραγματοποιηθούν οι ευχές σας! Όμως θέλω να ευχηθώ και για κάποιους ανθρώπους που έχουν χάσει την πίστη και την ελπίδα τους…

        Αρχικά, εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να έχουν υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και τύχη και να μην νιώσουν ποτέ το αίσθημα ότι μπορεί να χάσουν κάποιον δικό τους ή και την ζωή τους. Ακόμη, εύχομαι να σταματήσουν οι πόλεμοι που βασανίζουν τους ανθρώπους καθημερινά σε κάποιες χώρες και να ανακηρυχθεί παγκόσμια Ειρήνη, καθώς και να καταργηθούν τα σύνορα όλων των χωρών του κόσμου ώστε όλοι να είναι ένα, χωρίς έχθρα, μίσος και κυρίως βανδαλισμούς, βιασμούς και σκοτωμούς. Επίσης, εύχομαι  οι άνθρωποι να αρχίσουν να ενδιαφέρονται και να προσέχουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, γιατί αν καταστρέψουμε τον πλανήτη, δεν θα επιζήσουμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Επιπροσθέτως, εύχομαι με όλη μου την ψυχή να πάψουν να ταλαιπωρούνται και να πεθαίνουν άνθρωποι από καρκίνο, ο οποίος μαστίζει όλον τον κόσμο. Τέλος, εύχομαι σε όλους πολλές προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες.

      Ευελπιστώ, όλες οι ευχές μου να πραγματοποιηθούν και με την συμβολή του ανθρώπου να φτιαχτεί ένα καλύτερο αύριο για όλους μας , γιατί το αύριο μας ανήκει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης