Μια συνέντευξη όλο γλύκα

ΑΠΟ: bibiant - Μαρ• 28•21

Τα Χρυσά Μολύβια της Καστοριάς συζήτησαν με τον εκπρόσωπο του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής μπισκότων της Ελλάδας .Ο  κ. Ελευθέριος Μάκρας, απάντησε με αμεσότητα σε όλα μας τα ερωτήματα

Το πρώτο όχημα που πουλούσαν τα μπισκότα τα αδέρφια Παπαδοπούλου υπάρχει και αν ναι που;

Το πρώτο όχημα που ήταν το καροτσάκι που πουλούσε τα μπισκότα ο κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως το πρώτο αυτοκίνητο .

Πόσα μπισκότα χωράνε σε ένα φορτηγό σας;

Σήμερα ένα μεγάλο φορτηγό μας που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα χωράει 15.000 κουτιά μπισκότων.

Πόσα διαφορετικά μπισκότα φτιάχνετε;

Φτιάχνουμε 155 διαφορετικά μπισκότα. Δηλαδή έχουμε 155 διαφορετικές συνταγές

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Το μυστικό είναι πως ότι κι αν συμβεί όσα χρόνια κι αν περάσουν προσπαθούμε τα μπισκότα μας να είναι τα πιο γευστικά και ταυτόχρονα ποιοτικά. Η γεύση και η ποιότητα είναι τα πιο σημαντικά.

Ποια είναι η μυστική συνταγή;

Δεν μπορούμε να  σας δώσουμε τη συνταγή. Μπορώ όμως να σας πω ότι είναι κάτι απλό αλλά σε μεγάλη κλίμακα. Είναι υλικά που τα έχετε και σπίτι σας. Όπως το βούτυρο , η ζάχαρη και το αλεύρι.
Ποια είναι η συγγένεια του Διευθυντή του εργοστασίου με τον Ευάγγελο Παπαδόπουλο ιδρυτή της εταιρίας;

Πριν από 80 χρόνια περίπου ο κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος ίδρυσε το πρώτο εργοστάσιο. Σήμερα η κόρη του Μαρία Παπαδοπούλου είναι πρόεδρος της εταιρίας. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε 4 παιδιά αν λοιπόν προσέξετε το σήμα της εταιρία θα δείτε τα 4 παιδιά του πιασμένα χέρι .Τα πρώτα μπισκότα έφτιαξε και πούλησε η κ. Μαρία Παπαδοπούλου που ήταν η γιαγιά την τωρινής προέδρου.

Το 1978 δημιουργήσατε τα πουράκια caprice.Ένα κουτί από εκείνη την εποχή θα μπορούσε να θεωρηθεί συλλεκτικό;

Ναι, βεβαίως. Αν και η αλήθεια είναι ότι όταν δημιουργούσαμε ένα νέο προϊόν δεν σκέφτηκε κάποιος να κρατήσουμε ένα κουτί. Οπότε έχουμε μόνο φωτογραφίες.

Από το 1920 μέχρι σήμερα έχετε αλλάξει πολλά φορτηγά και έχετε δημιουργήσει πολλά νέα προϊόντα. Ποια πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στην εταιρία;

Οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν γίνει γύρω από τα μηχανήματα. Επειδή είναι όλο και περισσότερα τα μπισκότα που βγάζουμε τα μηχανήματα γίνονται όλο και πιο σύγχρονα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Αυτό που δεν έχει αλλάξει καθόλου είναι οι συνταγές

Την συνταγή την έχετε  κάπου γραμμένη;

Ναι, πολύ ωραία ερώτηση. Η  συνταγή ήταν γραμμένη σε κάποιο χαρτί το οποίο είχε ο ζυμωτάρης, ο άνθρωπος που δημιουργούσε τη ζύμη. Πιο παλιά τις είχαμε σε τετράδια. Υπήρχαν τα τετράδια του κυρίου Παπαδόπουλου που είχαν συνταγές. Σήμερα έχουμε τις συνταγές στους υπολογιστές.

Η εταιρία «Μπισκότα Παπαδοπούλου» έστειλε για τα παιδιά δωρεάν μπισκότα. Με αυτά φτιάξαμε ένα γλυκό και κεράσαμε τους φίλους μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά τους. MVI_2857_Moment

IMG_2855   IMG_3272

 

 

Σχολιάστε

Top