Παιχνίδι Παραγωγής Γραπτού Λόγου 2

ΑΠΟ: ΚΟΝΤΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Μαρ• 28•21

child-865116_640

Οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού έπαιξαν ένα παιχνίδι παραγωγής γραπτού λόγου. Συγκεκριμένα, στην αρχή του μαθήματος έπρεπε να μοιράσουν ρόλους δηλαδή ποιος θα αναλάβει το πρόλογο, ποιος θα αναλάβει το κυρίως θέμα και ποιος θα αναλάβει τον επίλογο. Επίσης, αναλαμβάνει ο καθένας τους ποιος θα διορθώσει το κομμάτι του αλλουνού. Τέλος, απαραίτητο είναι να σχεδιάσει ο καθένας το κομμάτι του πριν ξεκινήσουν να γράφουν.

πίνακας αρμοδιοτήτων

Μετά το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων, δημιουργήθηκε μια φανταστική ιστορία με τίτλο:

«Το συναρπαστικό ταξίδι ενός αγοριού«

Το καλοκαίρι του 2014 ένα αγόρι που πήγε στη Χαβάη για διακοπές γιατί είχε κάποιους φίλους του εκεί να δει. Την τελευταία φορά είχε πάει το 2008 και του φάνηκε συναρπαστικό.

Αφού το αγόρι έφθασε στην Χαβάη, νοίκιασε ένα ξενοδοχείο για να μείνει την υπόλοιπη μέρα. Όταν πήγε βόλτα με τους φίλους του, πήγαν να δουν μαζί τα αξιοθέατα. Για βράδυ πήγε να φάει μαζί με τους φίλους του σε ένα ωραιότατο εστιατόριο. Τέλος, τα μεσάνυχτα έμειναν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο και περάσαν μαζί ένα συναρπαστικό βράδυ.

Την επόμενη μέρα κάθισαν για άλλη μια μέρα με σκοπό να δουν και άλλα αξιοθέατα που δεν είχαν δει στην τελευταία τους βόλτα. Μετά, πήγαν να τελειώσουν την βόλτα τους και στο τέλος αυτής της ημέρας έπρεπε να γυρίσουν στη χώρα τους με αεροπλάνο. Αυτό το ταξίδι ήταν από τα καλύτερα της ζωής τους.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Σχολιάστε

Top