Παιχνίδια στο χιόνι

ΑΠΟ: ΤΕΛΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ - Μαρ• 28•21

1. Φτιάχνω έναν χιονάνθρωπο

Όταν χιονίζει μπορούμε να βγούμε έξω και να φτιάξουμε έναν χιονάνθρωπο. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα χιονάνθρωπο είτε έχουμε πολύ χιόνι είτε λίγο.

Αρχικά, πρέπει να φτιάξουμε τρεις μπάλες διαφορετικού μεγέθους. Μια μεγάλη για την βάση, μια μεσαία για τον κορμό και μια μικρή για το κεφάλι. Για να φτιάξουμε μια καλή μπάλα, πρέπει να την πιέσουμε να γίνει σφιχτή. Μετά την κυλάμε στο χιόνι για να μεγαλώσει και της δίνουμε σχήμα στρογγυλό με τα χέρια μας.

Στη συνέχεια βάζουμε τη μια μπάλα πάνω από την άλλη και βρίσκουμε υλικά για να ολοκληρώσουμε τον χιονάνθρωπο. Χρειαζόμαστε ένα καρότο για την μύτη, κουμπιά για τα μάτια και το σακάκι του και για τα χέρια κλαδιά.

Τέλος, για να γίνει όμορφος του βάζουμε κασκόλ, γάντια και καπέλο.

χιονανθρωπος εικ

2. Ο χιονοπόλεμος

Ένα πολύ αγαπημένο παιχνίδι με το χιόνι είναι ο χιονοπόλεμος. Μπορούμε να παίξουμε παντού, όπως στο πάρκο και στην αυλή, αρκεί να έχει λίγο ή πολύ χιόνι. Για να παίξουμε χρειάζεται να φτιάξουμε μια σκληρή μπάλα και ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να χτυπήσουμε ο ένας τον άλλο. Τέλος, χρειάζεται πάνω από 2 άτομα.

Χιονοπολεμος εικ

3. Snowboard – Χιονοσανίδα

Το αγαπημένο μου παιχνίδι στο χιόνι είναι το snowboard, το όποιο είναι και άθλημα. Είναι απαραίτητο να έχεις το σωστό εξοπλισμό. Αναγκαστικά πρέπει να έχουμε σανίδα, κράνος, μάσκα, μπότες, δέστρες και γάντια. Φυσικά, χρειαζόμαστε μια στολή του snowboard. Επίσης, το snowboard είναι πιο δύσκολο από το Ski. Τέλος, μπορούμε να κάνουμε εκεί που έχει πού χιόνι.

156632054_856035771793970_8009021382069788527_n

4. Σκι

Ένα παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε με το χιόνι είναι το σκι. Μπορούμε να κάνουμε σκι στα βουνά, γιατί έχει πολύ χιόνι. Είναι απαραίτητο να έχουμε εξοπλισμό, όπως σκουφί, κασκόλ, ζεστά ρούχα, ειδικές μπότες, πέδιλα σκι και μπατόν. Τέλος, καλό είναι να κάνουμε σκι σε οργανωμένους χώρους.

σκι

5. Το πατινάζ

Ένα παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε, όταν έχει κρύο, χιόνι και πάγο είναι το πατινάζ. Για να κάνουμε πατινάζ χρειαζόμαστε παγοπέδιλα και μια παγωμένη λίμνη. Στην Ελλάδα δεν κάνει τόσο κρύο για να παγώσουν οι λίμνες, γι’ αυτό έχουμε παγοδρόμια με τεχνητό πάγο. Βέβαια, μπορούμε να κάνουμε πατινάζ και με τα απλά παπούτσια μας όταν έχει πάγο η αυλή μας. Είναι, όμως, επικίνδυνο.

Ice Skate Coloring Page

Σχολιάστε

Top