ΠΟΝΟΣ…ΣΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ!!!

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν βλέπουμε μια μπαλαρίνα να χορεύει σκεφτόμαστε πόσο ωραίο είναι το θέαμα και σπανίως πόσο δύσκολο είναι και πόση προσπάθεια έχει καταβάλει ο χορευτής ή η χορεύτρια για να το καταφέρει. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι το μπαλέτο είναι μια τέχνη που, εκτός από πολύωρη εξάσκηση και πολύ κόπο, συχνά περιλαμβάνει και πόνο.

White_Swan-1024x576

7e7d625134e97866e1e41bd0918f9873

 Οι μπαλαρίνες που βλέπουμε να χορεύουν χαμογελαστές στην σκηνή στην πραγματικότητα αυτό που νιώθουν είναι κάτι πολύ διαφορετικό από χαρά και ευτυχία, είναι πόνος. Ο πόνος αυτός οφείλεται στο παπούτσια που φοράνε, τα οποία ονομάζονται pointe. Η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων παπουτσιών είναι ότι μπροστά, στο σημείο που βρίσκονται τα δάχτυλα των ποδιών, υπάρχει ξύλινη επένδυση για να μπορούν να στηρίζονται πάνω τους οι μπαλαρίνες και να χορεύουν.

Φορώντας αυτά τα παπούτσια οι μπαλαρίνες μαθαίνουν να κρατάνε την ισορροπία τους στις μύτες των ποδιών τους. Παρ’ όλο που το θέαμα είναι εκπληκτικό η διαδικασία αυτή καταπονεί πολύ τα πόδια των χορευτριών. Ειδικά οι επαγγελματίες χορεύτριες, που αναγκάζονται να χορεύουν και να εξασκούνται πάρα πολύ ώρα μέσα στην ημέρα, καταλήγουν με «καταπληγιασμένα» πόδια.

2fd82b5193cd42d69b11772853a8e1b7

Συνοψίζοντας το μπαλέτο είναι ένα άθλημα το οποίο, ακόμη κι αν φαίνεται εύκολο μερικές φορές, απαιτεί πολύ κόπο, προσπάθεια και δεν 66_8πρέπει να τα παρατάς ποτέ. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πολυετή προσπάθεια.Για αυτό όταν βλέπετε μια παράσταση μπαλέτου προσπαθήστε να σκαφτείτε και να εκτιμήσετε τον κόπο που έχει καταβάλει μια μπαλαρίνα για να σας προσφέρει αυτό το μαγευτικό θέαμα.

Κωνσταντίνα Δημουλά Α1

1 Σχόλιο

  1. Ενδιαφέρον άρθρο!Πολύς κόσμος υποτιμά το μπαλέτο και το θεωρεί απλό όμως από ο,τι φαίνεται κρύβεται πολύς κόπος και προσπάθεια από πίσω που δεν έχει γνωστοποιηθεί!Μπράβο σε όλες τις μπαλαρίνες αλλά και σε όσους προσπαθούν καθημερινά για να πετύχουν τους στόχους τους!!

Υποβολή απάντησης