ΝΙΝΕΤ

ΤΙΤΛΟΣ: ΝΙΝΕΤ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 2012

Στο βιβλίο “NINET”, περιγράφεται η ζωή της μικρής Νινέτ από τη γέννησή της μέχρι και τον γάμο της. Παρακολουθούμε τη ζωή της  μέχρι και τον γάμο της, τα ταξίδια της, τις σπουδές της, τις χαρές της αλλά και τις απογοητεύσεις της!

Η Έμμα από την Σενεγάλη και ο Σωκράτης από την Μικρά Ασία είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι καταφέρνουν να ερωτευτούν μέσα από την αλληλογραφία. Κάθε μέρα που περνούσε εκείνοι γνώριζαν ο ένας τον άλλον περισσότερο και όταν συναντήθηκαν παντρεύτηκαν. Μετά από λίγα χρόνια έκαναν το πρώτο τους παιδί την Νινέτ! Η Νινέτ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1911. Από μικρή ηλικία οι γονείς της και οι αδερφές της μετακινούνται διαρκώς. Ζουν στην Οδησσό, στην Αθήνα, στο Παρίσι και στο Σαν Λουίς της Σενεγάλης. Η Νινετ ήταν ένα έξυπνο παιδί που “διψούσε” για περιπέτειες και ήταν γεμάτο ερωτήματα! Ήταν μία συνεπή και αξιόλογη νεαρή η οποία εξελισσόταν μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας. Ήταν ένα κορίτσι που προκαλούσε τον θαυμασμό όλων γύρω της και ζητούσε μία απάντηση σε όλα τα ερωτήματά της. Όμως, τι είναι αυτό που “κρατάει” την Νινέτ και δεν την άφηνε να εξερευνήσει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της; Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση δίνεται από την ιδία μέσα από τα ταξίδια της και τις εμπειρίες της!

Το βιβλίο “NINET” είναι ένα από τα πιο μαγευτικά κλασικά μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί. Σε αυτό το μυθιστόρημα παρακολουθούμε την εξελικτική πορεία της ηρωίδας από τη γέννησή της στην Κωνσταντινούπολη ως το γάμο της. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο με σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες και πολλά μηνύματα για να σου διδάξει. Ο τρόπος με τον οποίον η συγγραφέας χρησιμοποιεί τον λόγο της και τα εκφραστικά μέσα δίνει μία ζωντάνια σε όλη την αφήγηση! Μέσα από το βιβλίο αυτό, ο αναγνώστης μπορεί να “ταξιδέψει” σε έναν άλλο κόσμο και να πάρει μέρος στην ιστορία της Νινέτ!. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που όλοι πρέπει να το διαβάσουν!!

Μαρία Γιακουμή

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης