Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα – Η Κακή Αρχή

Τίτλος: Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα | Η Κακή Αρχή

Συγγραφέας: Λέμονι Σνίκετ

Εκδοτικός οίκος: Ελληνικά Γράμματα

Μεταφραστής: Εύη Γεροκώστα

Χρ. Έκδοσης: 1999

Εικονογράφος: Μπρετ Χέλκουιστ

Αριθμός σελιδών:189

eΣτο βιβλίο περιγράφονται όλα όσα άλλαξαν ξαφνικά στην ζωή των αδερφών Βάιολετ, Κλάους και Σάνι Μποντλέρ, την στιγμή που ένας οικογενειακός φίλος, τούς ανακοίνωσε τον τραγικό θάνατο των γονιών τους σε μία πυρκαγιά που έκαψε εκείνους και την έπαυλή τους.baudelaire mansion

Μία δεκατετράχρονη εφευρέτρια, ένας δεκατριάχρονος βιβλιοφάγος και ένα ιδιοφυές βρέφος, βρίσκονται σε πολλές περιπέτειες μετά από τα φρικτά νέα που τους ανακοινώθηκαν στην παραλία Μπράινι.

Από τότε, ένας μυστηριώδης άντρας με ένα περίεργο τατουάζ στον αστράγαλο, ονόματι Κόμης Όλαφ διεκδικεί από την αρχή την κηδεμονία τους, με το πανούργο σχέδιό του, να κλέψει την απέραντη κληρονομιά των παιδιών. Ένα παράξενο σύμβολο, μια μυστική οργάνωση νέες αφίξεις και πολλά άλλα, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τους Μποντλέρ στην αλήθεια, στο συγκεκριμένο και τα υπόλοιπα 12 βιβλία της σειράς «Μια Σειρά Από Ατυχή Γεγονότα». Ακολουθούν περιπέτειες, αποκαλύψεις και ανατροπές για το παρελθόν των γονιών τους σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο.

O συγγραφέας παρουσιάζει τα γεγονότα της ιστορίας με έναν ωραίο τρόπο, προσθέτοντας παρομοιώσεις και συνδυάζοντάς τα με παραδείγματα από την φανταστική του ζωή. Ακόμα, εμπλουτίζει τα κείμενά του με σκίτσα σε κάθε κεφάλαιο.

eeeeeeeeeeeeeeeΠαρ’ όλο που αυτός προσπαθεί να αποτρέψει τους αναγνώστες του βιβλίου να το διαβάσουν – αφού όπως αναφέρει είναι εξαιρετικά δυσάρεστο- είναι ένα αξιόλογο μυθιστόρημα με πολλές ανατροπές και εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί, πως έχει δημιουργηθεί ταινία και σειρά 3 κύκλων στην συνδρομητική τηλεόραση «Netflix», με μεγάλη επιτυχία.

Άσπρος Αστεροειδής

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης