Αμερική γίναμε! 13-χρονος πήγε στο σχολείο με… αεροβόλο όπλο!

Μια σοκαριστική υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας. Μαθητής Γυμνασίου, εντοπίστηκε στον χώρο του σχολείου έχοντας μαζί του…αεροβόλο όπλο. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο μαθητής δεχόταν απειλές από μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου, ενώ φαίνεται να τον είχαν παρενοχλήσει και στο παρελθόν.

Σε ένα σχολείο στον Γέρακα ένας 13-χρονος μπήκε στο σχολείο με αεροβόλο όπλο. Μόλις μπήκε στο σχολείο η διευθύντρια του σχολείου αντιλήφθηκε αμέσως ότι οπλοφορούσε και κάλεσε την αστυνομία, η οποία μετά από έρευνα βρήκε το αεροβόλο και ένα πολυεργαλείο με κατσαβίδι στην τσάντα του παιδιού.

Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου στους γονείς τους το συγκεκριμένο παιδί είχε στην κατοχή του το αεροβόλο ακόμα και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Μεγάλη ήταν η αναστάτωση όταν οι γονείς πληροφορήθηκαν το γεγονός.

Σύμφωνα με γονέα: «αν χθες το παιδάκι αυτό την ώρα που έδειχνε το όπλο εκπυρσοκροτούσε εμένα σαν μάνα, τι θα έκανε το σχολείο, τι θα είχε να μου πει; Στις 1.35, αφού σχόλασαν τα παιδιά πήραμε ένα mail που έλεγε κάτι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών σας, ότι τα παιδιά σας είναι ασφαλή στο σχολείο, ένα μήνυμα που δεν κατάλαβα τι είχε γίνει, ποια ενημέρωση είχαμε εμείς από το σχολείο για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό».

Ο 13χρονος που συνελήφθη, κατηγορούμενος πλέον για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα. Σημειώνεται ακόμη, ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Αλλά μήπως δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται; Το παιδί αυτό δεχόταν bullying καθημερινά, αλλά με τόσες καμπάνιες ενάντια του bullying, γιατί δεν είχε πει κάτι; Με τόσα προγράμματα; Μήπως το είπε τελικά, αλλά όλοι αδιαφόρησαν, και έπρεπε να μείνει κλεισμένος μόνος, του μέσα του, μαζί με τον φόβο του, ο οποίος προκάλεσε το συμβάν; Με αυτές τις ερωτήσεις, καταλήγουμε ίσως στο συμπέρασμα ότι το παιδί πίστευε ότι οι καθηγητές αδυνατούσαν να τον προστατεύσουν και έτσι πήρε την υπόθεση στα δικά του χέρια.

Αν θυμόσαστε από το δημοτικό, εάν κάποιος σε χτύπαγε και μετά εσύ ανταπέδιδες με χτύπημα, οι καθηγητές κατηγορούσαν και εσένα και σε κάποιες φορές έριχναν μέχρι και όλο το φταίξιμο σε εσένα. Επίσης, η αντιμετώπιση συχνά ήταν λίγα λόγια όπως: «Παρακαλώ σταμάτα», «Δεν είναι καλό αυτό που κάνεις», τα οποία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Οπότε, ακόμα και αν πιστεύουμε ότι η οπλοφορία ήταν λάθος, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η σχολική μας κοινότητα αδυνατεί να ασχοληθεί αποτελεσματικά το θέμα του bullying, το οποίο εάν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα θα καταλήξει σε μοιραία ατυχήματα και θα γίνουμε και εμείς… Αμερική!

Ανδρέας (Α2)

Mikedakisan
Περί Mikedakisan 11 Άρθρα
Υπάρχω. (nice :P)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης