Επιτέλους άνοιξη…ώρα για βόλτες!

Μια ηλιόλουστη ημέρα, αποτελεί κίνητρο για βόλτα  με καλή παρέα. Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι ιδανικές εποχές για να επισκεφθείτε έναν αρχαιολογικό χώρο ή κάποιο Μουσείο. Αξίζει να ξοδέψετε μία ημέρα εξερευνώντας τα μνημεία της Αθήνας ή και κάπου πιο μακριά.  Το άρθρο που ακολουθεί μπορεί να σας δώσει κάποιες ιδέες για μία ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική εξόρμηση.

  • Ακρόπολη. Μία κουραστική και διασκεδαστική διαδρομή για να καταφέρει κάποιος να ανέβει στην κορυφή του λόφου. Χτίστηκε τον 3ο αιώνα και θεωρείται το υψηλότερο σημείο της πόλης. Πάνω στον λόφο υπάρχουν σημαντικοί ναοί όπως ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο. Στην Ακρόπολη βρίσκεται επίσης, και ο ναός της Αθηνάς Νίκης και τα Προπύλαια. Ο συνδυασμός των μνημείων και της μαγευτική θέαςf1e88d553d78ac9aa865bc9710cdbea6_XL αξίζει πραγματικά μία επίσκεψη!
  • Το Μουσείο της Ακρόπολης. Βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη, οπότε μπορείτε να το πραγματοποιήσετε την ίδια ημέρα. Στο μουσείο φυλάσσονται αγάλματα και αντικείμενα που συνδέονται με την ιστορία της Ακρόπολης. Το μουσείο περιέχει επίσης μετόπες και τμήματα της ζωφόρου του Παρθενώνα.
  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και από τα σημαντικότερα. Βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Πατησίων. Περιλαμβάνει έργα τέχνης του Αιγαίου από την 7η χιλιετία έως το 1050π.Χ και έργα της Νεολιθικής εποχής και της εποχής του Χαλκού. Υπάρχουν 5 μεγάλες μόνιμες συλλογές τι οποίες μπορείτε να εξερευνήσετε και να θαυμάσετε.
  • shutterstock_96120848  Αρχαιολογικός χώρος Δελφών. Βρίσκεται στους Δελφούς, δίπλα από το Μουσείο. Ο αρχαιολογικός χώρος               περιλαμβάνει φυσικά το Μαντείο των Δελφών, τον Ναό του Απόλλωνα και το θέατρο των Δελφών. Υπάρχει επίσης ο  Ναός της Αθηνάς Προναίας, η Στοά των Αθηναίων και άλλα μνημεία. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς                  ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, μετά την Ακρόπολη.
  •  Μουσείο των Δελφών. Τοποθετείται στην περιοχή των Δελφών και οι συλλογές του περιλαμβάνουν κυρίως γλυπτά,    αγάλματα και αφιερώματα των πιστών στο Μαντείο των Δελφών. Τα περισσότερα εκθέματα χρονολογούνται από την αρχαϊκή εποχή και μετά έως τη ρωμαϊκή. Περιέχει δεκατέσσερις εκθεσιακούς χώρους και τέσσερις μόνιμες συλλογές. Αν θέλετε να μάθετε επιπλέον για τους arxaia_olympia-678x381Δελφούς και το Μαντείο αξίζει να το επισκεφτείτε.
  • Αρχαία Ολυμπία. Βρίσκεται στη δυτική Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα στους πεδιάδα ανάμεσα στους ποταμούς Αλφειό και Κλαδέο. Εκεί διοργανώνονταν και διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην περιοχή αυτή κατασκευάστηκε ο Ναός του Δία, της Ήρας και οι Ζάνες.

Χρύσα Κανελλοπούλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης