Πόλεμος στην Ουκρανία

Όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας με πρόεδρο τον Πούτιν και της Ουκρανίας με πρόεδρο τον Ζελένσκι. Οι επιθέσεις της Ρωσίας, έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους αθώων ανθρώπων και πολλές καταστροφές στο Κίεβο και σε άλλα μέρη της Ουκρανίας.

Στο Κίεβο προελαύνουν ρωσικές δυνάμεις με πυροβολισμούς, εκρήξεις και πλήγματα από πυραύλους. Όλα αυτά αναφέρονται μέσα και γύρω από την Ουκρανική πρωτεύουσα. Πολλές μάχες γίνονται επίσης και στο αεροδρόμιο της Ουκρανικής πρωτεύουσας. Αυτό αποτελεί την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε εφόδια για τη Ρωσία. Έπειτα από δυνατή σύγκρουση, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ , κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, το οποίο απέχει από το Κίεβο μόλις 93 χιλιόμετρα. Ουκρανοί στρατιώτες κρατούνται εκεί ως όμηροι από τους Ρώσους, αναφέρουν οι Αμερικάνοι. Οι ρωσικές δυνάμεις, χτυπούν την Ουκρανία από τρία μέτωπα. Τον Βορρά, τον Νότο και την Ανατολή. Οι μάχες σε αυτά τα μέρη σκληραίνουν μέρα με τη μέρα. Η ρωσικές δυνάμεις, έχουν καταστρέψει 900 περίπου τεθωρακισμένα οχήματα της Ουκρανίας. Επιπρόσθετα, το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε πως κατέρριψαν 84 drones. Τη δέκατη τρίτη μέρα της επίθεσης, ο πρωθυπουργός του Καναδά δήλωσε πως έστειλε 150 στρατιώτες. Όσοι Ουκρανοί έχουν μείνει, δημιουργούν οχυρώματα και δηλώνουν πως είναι έτοιμοι για μάχη, καθώς 25 χιλιόμετρα μακριά, βρίσκονται και άλλες ρωσικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος αυτός, πρέπει να τελειώσει, διότι χάνονται άδικα ζωές γυναικόπαιδων και μπορεί να οδηγήσει σε τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο και να βρεθεί μια ειρηνική λύση!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης