Aισθηματικές-Ρομαντικές Ταινίες

Συνήθως,το επίκεντρο μιας αισθηματικής-ρομαντικής ταινίας είναι κάποιο ζευγάρι,ή δυο άνθρωποι που συναντιούνται τυχαία και μετά από πολλά εμπόδια καταφέρνουν να είναι μαζί. Υπάρχει τις περισσότερες φορές «ευτυχισμένο τέλος» και ίσως είναι αυτό που εκνευρίζει αρκετούς,μιας και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η υπόθεση αυτών των ταινιών,έχει μέσα πολλά εμπόδια για τους πρωταγωνιστές,τα οποία ξεπερνιούνται με πίστη και προσπάθεια από τους ίδιους.Σε αρκετά υπάρχει και μια σύνδεση των πρωταγωνιστών,που δεν γνώριζαν..έως που συναντήθηκαν..όλα αυτά τα προβλέψιμα γεγονότα στις ταινίες,σε δελεάζουν ώστε να δεις  πως θα πραγματοποιηθούν.Όλοι γνωρίζουν το τέλος μιας ρομαντικής ταινίας,το θέμα είναι να δουν οι τηλεθεατές,πως έφτασαν σε αυτό.

Μπορεί να θεωρούνται κλισέ οι ταινίες αυτές,αλλά δεν παύουν να είναι διαχρονικές,και με βάση κάθε εποχή να προστίθενται στοιχεία που τις κάνουν πιο ενδιαφέρουσες.

Μερικές ταινίες που άφησαν εποχή:

1)»Τhe Notebook»->Περιγραφή:Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς, το «Ημερολόγιο» μπορεί να κάνει ακόμα και έναν άντρα να δακρύσει. Η ταινία ξεκινά σε ένα γηροκομείο όπου ένας ηλικιωμένος άντρας ονόματι Ντιούκ (Τζέιμς Γκάρνερ) αρχίζει να διαβάζει μία ρομαντική ιστορία από το ημερολόγιό του σε μία ηλικιωμένη ασθενή του γηροκομείου (Τζίνα Ρόουλαντς). Η ιστορία που αφηγείται ξεκινά το 1940. Στην πόλη Σίμπρουκ Άιλαντ της Νότιας Καρολίνα, το χωριατόπαιδο Νόα Κάλουν (Ράιαν Γκόσλινγκ) γοητεύεται από την δεκαεφτάχρονη κληρονόμο Άλι Χάμιλτον (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) όταν τη βλέπει για πρώτη φορά σε ένα καρναβάλι. Οι δυο τους μοιράζονται ένα ειδυλλιακό έρωτα του καλοκαιριού. Ο Νόα πηγαίνει την ΆΛι σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο της εξηγεί ότι σκοπεύει να το αγοράσει για αυτούς. Αργότερα το απόγευμα, η Άλι του ζητά να κάνουν έρωτα, αλλά τους διακόπτει ο φίλος του Νόα, Φιν (Κέβιν Κόνολι) με τα νέα ότι οι γονείς της Άλι έχουν βάλει την αστυνομία να την ψάχνει. Όταν η Άλι και ο Νόα επιστρέφουν στην έπαυλη των γονιών της, αυτοί της απαγορεύουν να ξαναδεί τον Νόα. Τίποτα όμως δεν τελειώνει εκεί!

Τrailer: https://youtu.be/4M7LIcH8C9U                                                                                                                                          

2)»Casablanca»->Περιγραφη:Γυρνώντας δεκαετίες πίσω, ποιος δεν έχει κλάψει βλέποντας την αγαπημένη «Casablanca»; Σκηνοθετημένη από τον Mάικλ Κερτίζ και με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, η ταινία έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Καζαμπλάνκα, ο Ρικ Μπλέιν (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ), ένας εξόριστος Αμερικανός, διευθύνει το μεγαλύτερο κέντρο διασκέδασης της πόλης, το Rick’s Bar. Ο κυνικός Μπλέιν έχει στην κατοχή του δυο πολύτιμες άδειες διακίνησης. Όταν ο Γερμανός Στρατηγός Στράσερ (Κόνραντ Βάιντ) καταφτάνει στην Καζαμπλάνκα, ο αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας Ρενώ κάνει ότι μπορεί για να τον ευχαριστήσει, υπόσχεται επίσης να του παραδώσει τον διάσημο Τσέχο αρχηγό της Αντίστασης Βίκτορ Λάζλο (Πολ Χένριντ). Ο Λάζλο εμφανίζεται στο κέντρο διασκέδασης του Ρικ μαζί με τη σύζυγό του Ίλσα (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) με την οποία ο Ρικ είχε ερωτική σχέση για μικρό διάστημα στο Παρίσι. Ο Ρικ που είναι ακόμα ερωτευμένος με την Ίλσα είναι πικραμένος μαζί της, καθώς τον άφησε χωρίς λέξη. Όταν ο Ρικ καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους τον άφησε η Ίλσα οι δυο τους σχεδιάζουν να το σκάσουν μαζί χρησιμοποιώντας τις άδειες διακίνησης.

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=a2MnKebNlRo 

3)«You’ve got mail»->Περιγραφή:Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη με έναν ανώνυμο συνομιλητή της στο Internet, ο οποίος όμως τυχαίνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντί της. Δύο αντίθετοι άνθρωποι που ενώνονται με τον φτερωτό θεό. Το «Έχεις μήνυμα στον υπολογιστή» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1998 με τους Τομ Χανκς και Μεγκ Ράιαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Trailer: https://youtu.be/znESQTt3L80                                                                                                                                                                                    

4)»P.S. I love you»->Περιγραφή:Οι Χίλαρι Σουάνκ και ο Τζέραρντ Μπάτλερ πρωταγωνιστούν σε μία ταινία με πολύ κλάμα όπου η Χόλι χάνει ξαφνικά τον άντρα της Τζέρι, τον έρωτα της ζωής της, λόγω ασθένειας, και μαζί χάνει την γη κάτω από τα πόδια της. Εκείνο που την κρατάει είναι τα γράμματα του Τζέρι που φτάνουν στα χέρια της μυστηριωδώς, εμψυχώνοντάς την να συνεχίσει την ζωή της. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθούν οι φίλες της και η μητέρα της.

Trailer:https://youtu.be/CZzW6_hR068                                                                                                                                                                           

Δώρα Παπαντοπούλου

 

 

 

                                                                                                  

Σχολιάστε

Top