ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Blossom heart tree - Made with PosterMyWall

Η ομάδα Φιλαναγνωσίας και το Β3 του 1ΟΥ Γυμνασίου Βέροιας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο την Πέμπτη 21/3/2024. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στον Πολυχώρο του σχολείου μετά την πρωινή προσευχή και η ομάδα φιλαναγνωσίας τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης «συστήθηκε» στους μαθητές του τμήματος Β3 διαβάζοντας το ποίημα του Τ. Πατρίκιου «Εκεί σε βρίσκει η ποίηση» .

εικόνα_Viber_2024-03-21_15-35-09-957

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των είκοσι ατόμων και διάλεξαν ένα ποίημα. Τα ποιήματα που αξιοποιήθηκαν ήταν γραμμένα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Διατυπώνοντας τις κατάλληλες ερωτήσεις που αφορούσαν στο περιεχόμενο και τη μορφή του ποιήματος αναζήτησαν το ποιητικό τους ταίρι σε ένα παιχνίδι που τους έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με «όχημα» τους στίχους ποιητών.

Εργαζόμενοι κατά δυάδες κλήθηκαν να συνδυάσουν το ποίημα με τον δημιουργό του, αναζητώντας τον σε ένα κολλάζ με τις εικόνες ποιητών που τους διανεμήθηκε. Στη συνέχεια, οι μαθητές έγραψαν ολόκληρο το ποίημα ή απόσπασμά του σε φύλλα που είχαν φιλοτεχνήσει μαθητές του σχολείου κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών υπό την καθοδήγηση της κυρίας Κουτσιμανή Μαρίας.

Τέλος, οι μαθητές έφτιαξαν το δέντρο της ποίησης  κρεμώντας στα κλαδιά του τα φύλλα που επιμελήθηκαν.

Το δέντρο της Ποίησης, με το οποίο οι μαθητές της Ομάδας Φιλαναγνωσίας και του Β3 τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης βρίσκεται στην είσοδο του σχολείου μας! Στα φύλλα του οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μπορούν να διαβάσουν στίχους σπουδαίων ποιητών και ποιητριών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

εικόνα_Viber_2024-03-21_15-35-09-863

Τη δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Μιχαηλίδου Θεανώ (ΠΕ02) και η κ. Τσιομεσίδου Μαρία (ΠΕ06).

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης