Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στο ΕΕΕΕΚ δεχθήκαμε επίσκεψη ομάδας μαθητών του 3ου Γυμνασίου Σύρου-Ερμούπολης. όπου συμμετείχαν στα εργαστήρια Χειροτεχνίας και  Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν ως ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν άριστο. Στο εργαστήριο Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος έμαθαν για τους σπόρους και έφτιαξαν το δικό τους σπορολόγιο ενώ αντίστοιχα στο εργαστήριο Χειροτεχνίας κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν χάρτινα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

 

Σχολιάστε

Top