0

Πώς μαθαίνω καλύτερα: το αποτελεσματικό διάβασμα

0

Επειδή μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι προσπάθειες των μαθητών στην πορεία προς τις εξετάσεις λαμβάνουν πιο οργανωμένο και εντατικό χαρακτήρα, ιδού μερικές συμβουλές από έναν ειδικό για πιο αποτελεσματικό διάβασμα.  Ο Μπένεντικτ Κάρεϊ είναι ….

Ε

Το άγχος για τις εξετάσεις και σκέψεις για την αντιμετώπισή του

0

Όλοι μας έχουμε περάσει από τη δοκιμασία των εξετάσεων σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Και όλοι έχουμε βιώσει την αγωνία για την επερχόμενη δοκιμασία. Καθώς το σχολικό έτος βαίνει προς το πέσιμο της αυλαίας ….

DSC_0271

Η ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

0

Η κα Κυριακή Καρδουλάκη, τακτική συνεργάτις της Αρμέ-news, άρτι αφιχθείσα από τις ΗΠΑ, όπου δίδαξε και γνώρισε εκ του σύνεγγυς τον τρόπο λειτουργίας των αμερικανικών πανεπιστημίων, μεταφράζει και παρουσιάζει μέσω του άρθρου ενός Αμερικανού καθηγητή ….

Η δρ. Ντάνα Σάσκιντ

Πώς να κάνεις τα μικρά εξυπνότερα (ή πώς να κλείσεις το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους πτωχούς).

0

Ένα παιδί, το οποίο γεννιέται σε πλούσιο γλωσσικό περιβάλλον, έχει ακούσει , μέχρι την ηλικία των 3 ετών, 30.000.000 (ναι: τριάντα εκατομμύρια!!!) λέξεις περισσότερες από ένα παιδί που μεγαλώνει σε πτωχό γλωσσικά (και όχι μόνο, ….

gallia simaia pyrgos

Η Γαλλική – δεύτερη γλώσσα σε σχολεία της Νέας Υόρκης – Νέα ανταπόκριση της Κυριακής Καρδουλάκη από τις ΗΠΑ!

0

Η ανταποκρίτρια της Αρμέ-news στις ΗΠΑ κ. Κυριακή Καρδουλάκη μας στέλνει μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά δημοσίευμα της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας New York Times. Σύμφωνα μ’ αυτό λοιπόν, η γαλλική γλώσσα εδραιώνεται στη μητρόπολη ….

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Παρουσίαση του Νέου Λυκείου

0

Από το σχολικό έτος 2013-2014 τέθηκαν σε εφαρμογή οι αλλαγές στο Λύκειο, με πρώτο πεδίο επίδρασης την Α” Λυκείου. Αν και μένουν πολλά ακόμη να διευκρινιστούν, οι βασικότερες μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Νέο Λύκειο προβάλλονται ….