«Ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με»

solidarity

των Μαριάννας Θεοδωρίδου και Ελπίδας Λάλη

20 Δεκεμβρίου, η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου για να τιμηθεί το Παγκόσμιο Ταμείο Αλληλεγγύης, που ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2002 και στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων. Μπορεί να υπάρχει αυτή η καθιερωμένη ημέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει καθημερινά να φροντίζουμε τους συνανθρώπους μας. Ας θυμηθούμε λοιπόν πως τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, δώρα και δέντρα δεν αποτελούν το σημαντικότερο συστατικό για χαρούμενα Χριστούγεννα. Είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τους άλλους αυτό που κάνει τη διαφορά.

Η αλληλεγγύη είναι σπουδαία γιατί βοηθά τον πλησίον, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά του και γνωρίζοντας ότι στη θέση εκείνου που βρίσκεται σε ανάγκη μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε από εμάς. Η όποια προσφορά μπορεί να σχηματίσει ένα μεγάλο χαμόγελο στα πρόσωπα πολλών. Μια προσφορά αγάπης για τις γιορτές μπορεί να αποτελέσει:

● Μια δωρεά στο ‘Χαμόγελο του παιδιού’ για τις γιορτές,

● Μια δωρεά ή εθελοντική εργασία στο ‘Make-a-wish’,

● Μια δωρεά στον σύλλογο ‘ΕΛΠΙΔΑ’,

● Εθελοντική εργασία σε κάποια δομή αστέγων.

Σε μια εξαιρετική ταινία που βγήκε στις αίθουσες πριν τρεις εβδομάδες, το «The Old Oak«, ο ιδιοκτήτης μιας παμπ σε ένα χωριό της Βόρειας Αγγλίας χτυπημένο από την ανεργία και τη φτώχεια, διοργανώνει γεύματα αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό και μια ζεστή φιλοξενία, στρώνει ένα τραπέζι αγάπης για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες. Γιατί όπως λέει κι ο ίδιος «When we eat together, we stick together»“.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης