Surfing on Christmas Day

images

Όλοι μας γνωρίζουμε τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα. Το γιορτινό τραπέζι, η ποικιλία κρεατικών, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που φτιάχνει η γιαγιά και φυσικά η κλασική χριστουγεννιάτικη ταινία, που όσες φορές και να την παρακολουθησουμε, δεν την βαριόμαστε ποτέ “Home alone”! Μήπως όμως έχει καταντήσει λίγο βαρετό; Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια; Μήπως να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; Η Αυστραλία είναι ο ιδανικός προορισμός για τους λίγο πιο τολμηρούς!

 Το ξεκίνημα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα αποτελεί και την πολυαναμενόμενη έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, στην Αυστραλία! Την περίοδο αυτή, οι Αυστραλοί φορούν τα μαγιό τους, ξεχύνονται στις παραλίες και αρχίζουν τις ξεχωριστές καλοκαιρινές-χριστουγεννιάτικες διακοπές τους!

Το καλοκαιρινό κλίμα, που επικρατεί αυτή την εποχή στην Αυστραλία, καθώς και σε άλλες περιοχές όπως Μπαρμπέιντος, Ντουμπάι, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη κλπ., οφείλεται στο γεγονός πως βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο και δέχεται περισσότερες από 3,000 ώρες, τον χρόνο, ηλιακή ενέργεια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο νότιο ημισφαίριο, οι εποχές της Ευρώπης είναι τελείως διαφορετικές με αυτές της Αυστραλίας. Όταν για παράδειγμα στην Ευρώπη είναι χειμώνας, στην Αυστραλία είναι καλοκαίρι! Επομένως είναι ένας εξαιρετικά ζεστός προορισμός, που μπορεί να χαρίσει στους επισκέπτες απίστευτες εμπειρίες το καλοκαίρι καθώς και τον χειμώνα.

Οι Αυστραλοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα εφαρμόζοντας διάφορα έθιμα και διάφορες παραδόσεις .Διακοσμούν τα σπίτια τους εσωτερικά αλλά δίνουν έμφαση κυρίως εξωτερικά με δέντρα, Άγιους Βασίληδες ,ταράνδους , λαμπάκια και στολίδια. Στη διακόσμηση τους προσθέτουν 2 αυστραλιανά λουλούδια που λέγονται Christmas bush και Christmas bellflower. O κόσμος είναι περισσότερες ώρες στους δρόμους και στα μαγαζιά γιατί εκεί νυχτώνει στις 9 το βράδυ. Ανήμερα των Χριστουγέννων τρώνε γαλοπούλα , κοτόπουλο ,ψητά λαχανικά αλλά και θαλασσινά λόγω ζέστης .Για γλυκό τρώνε πουτίγκες, φρουτόπιτες και το αγαπημένο τους γλυκό που είναι η πάβλοβα και μέσα υπάρχει ένα νόμισμα για καλή τύχη.

Ένα έθιμο που αγαπάνε οι Αυστραλιανοί λέγεται Carols by Candlelight .Τα πάρκα γεμίζουν κόσμο που κρατά αναμμένα καντήλια. Εκεί βρίσκεται μια χορωδία ντυμένη στα λευκά η οποία μαζί με το κόσμο τραγουδά και κλείνει τη γιορτή τα μεσάνυχτα με το τραγούδι Auld Lung Syne.Επίσης τους αρέσει να οργανώνουν μπάρμπεκιου τα οποία τα αποκαλούν barbie.Την ημέρα των Χριστουγέννων πολλές οικογένειες πάνε στην παραλία για πικνικ και μπάνιο. Εκεί περιφέρεται ο Father Christmas φορώντας σορτς και χαιρετώντας όλα τα παιδάκια.

Την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων ονομάζεται boxing day την οποία γιορτάζουν οι Άγγλοι και οι Ιρλανδοί με τον ίδιο τρόπο. Αφήνουν όλοι φιλοδωρήματα με σκοπό να ευχαριστήσου για την χρονιά που πέρασε.

Στις 6 Γενάρη αποχαιρετούν τα Χριστούγεννα με ένα μεγάλο πάρτι και έτσι ολοκληρώνουν τις διακοπές τους.

 Ελπίζουμε το άρθρο μας να κάλυψε όλες σας τις απορίες σχετικά με τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία και την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε χριστουγεννιάτικο προορισμό, να μας θυμηθείτε!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης