Πολίτικο γλυκό με μαστίχα – Εκμέκ Κανταΐφι

ekmek

Υλικά
1 συσκευασία κανταίφι 500γρ
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Τριμμένο καρύδι
Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού!!
Κρέμα
1,1/2 λίτρο γάλα αγελαδινό του εμπορίου
6 κουταλιές κρέμα Γιώτης στιγμής Βανίλια (την ζέστη κρέμα)
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ότι έχετε (έβαλα χοντρό)
1 κούπα του Nescafe ζάχαρη 200 γρ
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
Για την κρέμα σαντιγί
500gr φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής adoro
για το πασπάλισμα φιλέ αμύγδαλο ή καρύδι.
Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο και το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού, κρύο κανταΐφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιεί το σιρόπι και να μαλακώσει το κανταΐφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγί αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ ή καρύδι ή φιστίκια Αιγίνης . Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί.

 

Καλή απόλαυση!

Η συντακτική ομάδα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης