Τοπικά Προϊόντα: Ελαιόλαδο

Φωτογραφία από Steve Buissinne από το Pixabay
Φωτογραφία από Steve Buissinne από το Pixabay

Είναι ένα φυτικό προϊόν που παρασκευάζεται από την έκθλιψη του καρπού της ελιάς, χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά πρόσθετα. Διακρίνεται για το εξαιρετικό άρωμα και την θεσπέσια γεύση του, που συνοδεύει ιδανικά κάθε είδος φαγητού. Μια από τις ευεργετικές ιδιότητες των ουσιών του ελαιόλαδου είναι ότι αναστέλλει τους μηχανισμούς πόνου του σώματός μας.

Το ελαιόλαδο και η ελληνική μεσογειακή διατροφή, καταπολεμά τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αποτρέπει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου , μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων, βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων( πχ. του εντέρου).

Είναι ιδιαίτερα εύπεπτο, πλούσιο σε βιταμίνες A, B1, B2, C, D, E, K και σε σίδηρο, θεωρείται τονωτικό, δυναμώνει τα κόκαλα ενώ μειώνει τη διαδικασία γήρανσης και βοηθά στο σωστό μεταβολισμό των διαβητικών και κατά συνέπεια στην ισορροπία των τιμών του σακχάρου. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιείται για την στιλπνότητα των μυών, την θεραπεία των εκδορών, την επούλωση των εγκαυμάτων και την αφυδάτωση που προκαλεί ο ήλιος. Τέλος, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται τόσο ως φαρμακευτικό όσο και ως καλλυντικό προϊόν (πχ. σε σαπούνια και σαμπουάν).

Πηγή https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%BF

Κατέχου Ιωάννα Μαρία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης