Από τα καρυκεύματα, τις μαρινάδες και έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά ή που μπορούμε απλά να έχουμε σε ετοιμότητα με την οικιακή τους κουλτούρα, μπορούμε να τροποποιήσουμε και να βελτιώσουμε όλα τα είδη γευμάτων.
Γι” αυτό, με αυτήν την απλή διαδικασία, θα σας μάθουμε πώς να ετοιμάζετε πολύ απλά στο σπίτι αυτό το λαχταριστό λάδι δεντρολίβανου, με το οποίο μπορείτε να δώσετε στα πιάτα σας μια διαφορετική και εκλεκτή γεύση.
Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό λάδι δεντρολίβανου για μαγείρεμα:
Συστατικά :
2 φλιτζάνια κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Ξεπλύνετε καλά τα κλωνάρια δεντρολίβανου και στεγνώστε τα.
Σε ένα γυάλινο βάζο τοποθετούμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κλείστε καλά το βάζο και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος για περίπου 2 με 3 εβδομάδες.
Βεβαιωθείτε ότι το λάδι καλύπτει πλήρως τα κλωνάρια δεντρολίβανου.
Ανακινείτε καθημερινά το βάζο για να αναμειχθούν τα υλικά.
Μετά από 2 έως 3 εβδομάδες, φιλτράρετε το λάδι μέσα από ένα κόσκινο, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τα κλωνάρια δεντρολίβανου.
Ρίξτε το φιλτραρισμένο λάδι σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βάζο.
Αποθηκεύστε το λάδι δεντρολίβανου σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μακριά από το άμεσο φως και τη θερμότητα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι δεντρολίβανου για να φτιάξετε σάλτσες, να μαρινάρετε κρέατα και λαχανικά ή για να αρωματίσετε πιάτα.
Λάβετε υπόψη ότι το σπιτικό λάδι δεντρολίβανου δεν έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής όσο τα λάδια του εμπορίου, επομένως είναι καλύτερο να το καταναλώνετε γρήγορα.
Τα οφέλη του δεντρολίβανου
Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα βότανα που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη φυσική ιατρική εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Η ιδιαίτερη γεύση του μας επιτρέπει να καρυκεύουμε πιάτα με κρέας, σάλτσες, σούπες και πολλές άλλες παραδοσιακές συνταγές.
Περιέχει καφεϊκό οξύ και ροσμαρινικό οξύ, που του προσδίδουν ισχυρά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα που προστατεύουν τον οργανισμό.
Συνήθως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών, αναπνευστικών και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Η σύνθεσή του πλούσια σε καρνοσικό οξύ του προσδίδει νευροπροστατευτικές ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν την απώλεια μνήμης και τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.
Έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες που εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις, συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Η συντακτική ομάδα