ΠΟΥΤΙΓΚΑ
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καρύδια
1,5 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν
1 βανίλια
Λίγο κανέλα και λίγο γαρίφαλο
Σιρόπι: 5 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Κρέμα 1: 3 φλιτζάνια γάλα νουνού (1,5 φλιτζάνι νερό + 1,5 φλιτζάνι γάλα)
4 κουταλάκια της σούπας κούσταρ πάουντερ
Αφού το φτιάξουμε, το αφήνουμε να κρυώσει
Κρέμα 2:1 ζαχαρούχο
1 μόρφατ
1 βανίλια
Τις κρέμες τις φτιάχνουμε μία μέρα πριν και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Εκτέλεση: Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα καρύδια, το μπέικιν, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις είναι έτοιμο το μίγμα με τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι με τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Σιρόπι:Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει το σιρόπι να κοχλάζει.
Κρέμα 1: Λιώνουμε το κούσταρ μέσα στο γάλα και το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πήξει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα 2 : Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο, τη μόρφατ και τη βανίλια για περίπου 8 λεπτά και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Τις κρέμες τις φτιάχνουμε μία μέρα πριν, τις βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη τις αναμειγνύουμε μαζί.
Πηγή: Θεανώ Ντάγκα
Εικόνα: https://pixabay.com/
Μίνα Λαζόγκα
Αφήστε το σχόλιο σας στο "Χριστουγεννιάτικο γλυκό"