Δώρο στο κατώφλι

present-1893640_1920 (1)

 

Λίγες μέρες πριν την παραμονή Χριστουγέννων σε ένα ορεινό και απομακρυσμένο χωριό της Νορβηγίας, μια κοπέλα, η Έμμα, πήγε να ψωνίσει Χριστουγεννιάτικα δώρα για την οικογένειά της μέχρι που αισθάνθηκε πως κάποιος την ακολουθεί. Αποφάσισε να τον αγνοήσει και να συνεχίσει τον δρόμο για το σπίτι της, μα καθώς κοιτούσε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου της η παρουσία του συνέχιζε να είναι αισθητή. Όταν έφτασε σπίτι της, πάρκαρε γρήγορα το αυτοκίνητο της και έτρεξε αμέσως στο μέσα.

Αυτό έγινε πολλές φορές, μετά το πρώτο συμβάν αποφάσισε να ενημερώσει τον άντρα της για το τι συνέβαινε, μα εκείνος δεν την πίστεψε. Μια μέρα πριν την παραμονή η μέρα της ήταν ήσυχη και η ίδια είχε ηρεμίσει. Εκείνη την μέρα πηγαίνοντας σπίτι από τη δουλειά, βρήκε στο κατώφλι του σπιτιού της ένα δώρο. Ανυποψίαστη το πήρε στα χέρια της. Μόλις μπήκε μέσα στο σπίτι, ξαφνιάστηκε που δεν είδε τα παιδιά της. Ανησύχησε και τηλεφώνησε στον άντρα της, αλλά αυτός δεν το σήκωνε. Μετά τηλεφώνησε σε πολλούς συγγενείς και φίλους της μα κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα. Καθώς σκεφτότανε να βρει μια λύση για το που είναι τα παιδιά της, παρατήρησε πως πάνω στο δώρο που βρήκε υπήρχε ένα σημείωμα και το διάβασε. Πάνω στο γράμμα έγραφε «Πήρα μια βόλτα τα παιδιά, για να ξεκουραστείς μετά τη δύσκολη μέρα στη δουλειά σου, ο άντρας σου.» Έτσι σταμάτησε να ανησυχεί και άνοιξε το δώρο. Της πήρε ένα πανέμορφο κολιέ. Χάρηκε τόσο πολύ που το έβαλε εκείνη τη στιγμή. Μέχρι το τέλος της μέρας ήταν όλα καλά.

Την επόμενη μέρα, παραμονή Χριστουγέννων, ξύπνησε όλο χαρά και ετοίμασε τα παιδιά της και τον άντρα της και τους έστειλε στους παππούδες τους για το οικογενειακό τραπέζι ενώ αυτή θα πήγαινε αργότερα. Ανέβηκε στο δωμάτιό της για να περιποιηθεί τον εαυτό της, μέχρι που κάποια στιγμή είδε στον καθρέφτη της μια σκιά. Γύρισε φοβισμένη να δει ποιος είναι. Ήταν ένας Άη Βασίλης που κρατούσε ένα μπαλτά στο χέρι του. Εκείνη άρχιζε να τσιρίζει φωνάζοντας για βοήθεια. Ο Άη Βασίλης κατέβασε την μάσκα του και πήρε τον μπαλτά. Η Έμμα αντίκρισε τον άντρα της να σημαδεύει στον λαιμό της. Σε λίγο κύλησε το κεφάλι της στο πάτωμα. Ο άντρας της σήκωσε το πτώμα της Έμμα και την πέταξε από το παράθυρο. Κι ενώ περνούσαν τα χρόνια, κανείς δεν κατάλαβε ποτέ πως η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

 

Μανώλη Χριστίνα

Μέτσιου Ναούμα

Πλιάκα Ευαγγελία

Γάντσιου Αθανασία

 

Φωτογραφία από Arek Socha από το Pixabay

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Δώρο στο κατώφλι"

Σχολιάστε

Top