Το επάγγελμα που με ενδιαφέρει

thermometer-1539191_1280

 

Από παλαιότερα μέχρι και σήμερα παρατηρούμε μεγάλη ανάπτυξη των επαγγελμάτων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη ποικιλία επιλογής μιας εργασίας. Οπότε οι άνθρωποι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες επαγγέλματα, εκείνο που τους κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον. Η δική μου προσωπική επιλογή επαγγέλματος αφορά τον ιατρικό τομέα.
Αρχικά το επάγγελμα του γιατρού θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία επαγγέλματα που έχουν ανακαλυφθεί. Ο λόγος που επέλεξα να ακολουθήσω τον συγκεκριμένο χώρο εργασίας αφορά κυρίως τις ζωές των ανθρώπων οι οποίες μπορεί να πάσχουν από διάφορες ασθένειες, να αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικά ή σωματικά και έτσι με κάθε τρόπο θα πρέπει να σώζονται. Έτσι η ιατρική ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου. Από τη μία το συγκεκριμένο επάγγελμα απαιτεί πολλές ικανότητες, μα πάνω απ” όλα απαιτεί σκληρή δουλειά. Από την άλλη για να καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου χρειάζεται θέληση, υπομονή και αφοσίωση. Θεωρώ πως οι περισσότεροι από εμάς, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή, είναι σαν να σώζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Επιπλέον η ιατρική χωρίζεται σε 39 ειδικότητες αλλά αυτή που με έχει σημαδέψει περισσότερο είναι η καρδιολογία όπου έχει να κάνει με τις παθήσεις της καρδιάς. Τέλος, σε αυτή μου την επιλογή συνέβαλαν και οι γονείς μου οι οποίοι το έκριναν κατάλληλο για εμένα. Η συμβουλή που μου δόθηκε από εκείνους ήταν η πίστη και η αφοσίωση στους στόχους μου.
Εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον να καταφέρω να πραγματοποιήσω αυτό τον στόχο κρατώντας πάντα όλες τις συμβουλές που έλαβα από την οικογένειά μου, τους φίλους μου αλλά και από το σχολείο μου.

Βασιλική Κοτρώτσιου
Πηγή εικόνας: pixabay

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Το επάγγελμα που με ενδιαφέρει"

Σχολιάστε

Top