1ο Πανηγύρι Επιστημών Νάξου!

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο πολιτιστικό κέντρο (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) στο κάστρο την Νάξου όπου εκεί διεξαγόταν το 1° Πανηγύρι Επιστημών Νάξου. Αυτό είχε άξονα τις Φυσικές Επιστήμες ( αστροφυσική, φυσική, χημεία, τεχνολογία , γεωλογία, ιατρική) και επίσης είχε σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές αλλά και τους ενήλικες για διάφορα θέματα τα οποία θα τους φέρουν πιο κοντά με τις φυσικές επιστήμες και επιπλέον να συμπληρώσει , να αναδείξει και να προσφέρει επιπλέον εκλαϊκευμένη γνώση και εμπειρία σε αυτούς.
Τα παιδιά του σχολείου μας χωριστήκαμε σε ομάδες( ανά τμήμα) και :

  • Γνωρίσαμε τις βασικές κατηγορίες των πετρωμάτων και δημιουργήσαμε τα δικά μας ιζηματογενή πετρώματα σε στρώσεις με απλά υλικά.
  • Γνωρίσαμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα ηφαίστειο και παρακολουθήσαμε μια προσέγγιση ομαλής έκρηξης ηφαιστείου με απλά υλικά ( ξύδι, σόδα, σαπούνι και χρώμα ζαχαροπλαστικής).
  • Πραγματοποιήσαμε εικονικές πτήσεις πάνω από την Νάξο του 1988 και 1960 με στερεοσκοπικές παρατηρήσεις αεροφωτογραφιών.
  • Πραγματοποιήσαμε , στον υπολογιστή , γεωλογικές εφαρμογές που αφορούν σε τρισδιάστατες αναπαραστάσεις επί τόπου.
  • Πειραματιστήκαμε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και παρακολουθήσαμε ορισμένα δείγματα ρομποτικής
  • Ενημερωθήκαμε για τον μηχανισμό των αντικυθήρων .

69929

69939

69938

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Τα παιδιά το ευχαριστηθήκαμε πολύ καθώς μέσα από αυτό μάθαμε καινούρια πράγματα όσον αφορά τις επιστήμες και επίσης συζητήσαμε με διάφορους επιστήμονες για πολλά και διάφορα θέματα.

Σχολιάστε

Top