Τα νέα του σχολείου

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΔΡΆΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΆΣΧΑ 

Το σχολείο μας έδειξε για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι εκπρόσωποι του 15μελούς μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή, κ. Γιάννη Καρυπίδη, πρόσφεραν σοκολατένια αυγά στην εθελοντική οργάνωση Προσφέρουμε από Καρδιάς.

FB_IMG_1682515124197
Ακολουθεί η ανάρτηση της ομάδας από την ιστοσελίδα της:

Προσφέρουμε απο Καρδιας
Πόσο αγαπούμε αυτά τα παιδιά από το 1ο γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού όχι γιατί κάθε Χριστούγεννα συγκεντρωνουν τρόφιμα για την ομάδα μας αλλά γιατί τους διακατέχει το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, και ξέρουμε πως έχουν πολλά να δώσουν για να γίνει ο κόσμος μας πιο όμορφος καθώς μεγαλώνουν.
Αυτή την φορά μας επισκέφθηκαν μαζί με τον καθηγητή τους Γιάννη Καρυπίδη προσφέροντας σοκολατένια αυγά για τα παιδιά των απόρων οικογενειών που στηρίζουμε.
ΕΥΓΕ στα παιδιά, τους καθηγητές και τους γονείς.
Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία σε όλους σας.
Ευχαριστούμε πολύ ❤️

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “PRISMA”.

Το σχολείο μας είχε την τιμή να συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Προβηγκίας της Γαλλίας, με τον τίτλο “PRISMA”. Στό πρόγραμμα αυτό μία αντιπροσωπεία από 7 Γάλλους συναδέλφους-εκπαιδευτικούς (Δ/ντής Εκπαίδευσης, 2 προϊστάμενοι, σχολικοί σύμβουλοι, και καθηγητές Φυσικής Αγωγής) παρακολούθησαν την Τετάρτη 8/4/2023 2 ώρες μαθήματος Φυσικής Αγωγής από τους καθηγητές του σχολείου μας κο. Βαβούρη και κα Λιακοπούλου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση και εκτενής συζήτηση για την σημασία της Φυσικής Αγωγής στην χώρα μας. Οι συνάδελφοι έφυγαν ενθουσιασμένοι και μάς κάλεσαν σε μία αντίστοιχη επίσκεψη στην Γαλλία. Το σίγουρο είναι ότι για ακόμη μία φορά, το σχολείο μας μας έβγαλε απροπρόσωπους σε τέτοιες προκλήσεις και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “BRAVO”.

Το σχολείο μας έχει την τιμή να συμμετέχει σε έναν ακόμα διαγωνισμό με την συνδρομή  μαθητών του σχολείου μας και παρακινητές τους φιλολόγους  κα Μαραγκόζη και κο Γιάντσιο. Το θέμα του διαγωνισμού είναι : ΑΦΙΣΕΣ- ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ BULLYING,ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΡΉΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στις 7/4/2023 οι μαθητές Μπουριώτης Λάμπρος,Νεφεριδης ΣταθηςΠαντόγλου Άγγελος,Σουτζόπουλος Ερμής, Παρδάλης Χαράλαμπος, Ταχίρι Δημήτρης και Τόρε Άγγελος σε συντονισμό από τον καθηγητή κ.Λεωνίδη Θεόδωρο καθάρισαν εθελοντικά τον περιφραγμένο χώρο των φυτών της αυλής.

 ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

«Δέησις», η προσευχή μιας τραγικής μάνας

Εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των Θείων Παθών,  η ομάδα δημιουργικής γραφής και θεατρικής έκφρασης του σχολείου μας σχεδίασε και  παρουσιάζει ένα θεατρικό μονόπρακτο για το ραδιόφωνο βασισμένο στο ποίημα του Κ.Π. Καβάφη «Δέησις».

Τα κείμενα επεξεργάστηκαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της ομάδας με την υποστήριξη της φιλολόγου Σαράφη Μαρίας. Το μονόπρακτο θα ακούγεται από το European School Radio. Βίντεο:  Δέησις”, η προσευχή μιας τραγικής μάνας  (βλ. αναλυτικά άρθρο)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ “ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ”

Στις 31-3-2023 (Παρασκευή) τα τμήματα Β2 και Β3 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική  επίσκεψη στο Τελλόγλειο ίδρυμα τεχνών Α.Π.Θ, συνοδευόμενα από τους καθηγητές: κ.Γιάντσιο Ι., Αναγνωστόπουλου Θ. και Αλεβιζοπούλου Π. Οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ‘’ Ξεριζωμοί 1922-2022  μαρτυρίες μέσα από την τέχνη’’, ξεναγήθηκαν σε έργα του Σπύρου Παπαλουκά και Περικλή Βυζάντιου από τη Μικρά Ασία , είδαν διαχρονικά το θέμα του ξεριζωμού και της προσφυγιάς από το 1922 μέχρι και σήμερα, μέσα από ζωγραφικά σκίτσα, βίντεο και φωτογραφίες πολεμικών ανταποκριτών  από Σεράγεβο, Κόσοβο, Παλαιστίνη, Λίβανο, Αφγανιστάν και Συρία.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

        Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία «Στην Αυλή του Σχολείου», στα πλαίσια των δράσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού στον κινηματογράφο «Βακούρα».

Η βραβευμένη  ταινία βελγικής παραγωγής, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Λόρα Βαντέλ, πραγματεύεται την ιστορία της επτάχρονης  Νορά που  βλέπει ότι ο αδερφός της, Αμπέλ, πέφτει θύμα bullying από άλλα παιδιά και σπεύδει να τον προστατεύσει. Όμως ο Αμπέλ της ζητά να μην πει τίποτα. Παγιδευμένη ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και τον κόσμο των παιδιών, η Νορά προσπαθεί να βρει τη θέση της. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο της Fipresci στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2021 και ήταν η επίσημη πρόταση του Βελγίου για τα βραβεία Όσκαρ 2022.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές απόλαυσαν την ταινία, που συνοδεύτηκε από βιωματικές δράσεις και συζήτηση με ειδική ψυχολόγο γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Η παρακολούθηση της ταινίας έγινε : Για την Γ’ τάξη στις 13/3/23, για τη Β’ τάξη στις 20/3/23 και για την Α’ τάξη στις 22/3/23.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης