Αρνάκι κλέφτικο στη χύτρα ταχύτητος από την Κουτσού Χριστίνα

Συνταγή για Πασχαλινό τραπέζι

από την Κουτσού Χριστίνα

   Αρνάκι κλέφτικο στη χύτρα ταχύτητας

Συστατικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό αρνίσιο μπούτι

1 κιλό πατάτες

4 σκ. σκόρδο

2-3 κλ. δεντρολίβανο

1 κ.γ. ρίγανη

150 γρ. λευκό κρασί

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

150 γρ. νερό

κύβο κότας

200 γρ. κεφαλοτύρι

Για το σερβίρισμα

δεντρολίβανο

λεμόνι

ελαιόλαδο

πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε το αρνάκι στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί.

Μεταφέρουμε τις πατάτες στη χύτρα ταχύτητας, βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και καλύπτουμε με το καπάκι.

Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια 2 εκ. Τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά για να πάρει χρώμα. Στα 5 λεπτά ψησίματος γυρνάμε το κεφαλοτύρι για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε μέσα το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, λεμόνι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Καλή Επιτυχία!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης