Μητέρα είναι…. από την Ιφιγένεια Γιουμουσίδου – Ο ρόλος της μητέρας από τη Λυδία Τσάκα και τη Δέσποινα Κωνσταντινίδου

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας-και όχι μόνο- λένε τις απόψεις τους για τη σημασία της μητέρας:  

Η μάνα είναι το άτομο που ξέρει να αγαπά καλύτερα από τον καθένα, ακόμη κι αν την πληγώσει το παιδί της, ακόμη κι αν την ξεχνά, πάντα είναι εκεί με την καρδιά της γεμάτη συμπόνια για το σπλάχνο της και την αγκαλιά την ανοιχτή

Ευαγγελία Γ6 

Η Μάνα είναι στήριγμα κι η πιο γλυκιά παρέα, είναι η πρώτη λέξη μας είναι και η τελευταία. Σ’αγαπώ μάνα!

 Αθήνα Β6

Η μάνα είναι το στήριγμα κάθε παιδιού, είναι γλυκιά και κάνει τα πάντα για το παιδί της. Σ’αγαπώ μαμά!

Αμαλία Β6

Η μάνα δεν είναι ο άνθρωπος που σε φέρνει στην ζωή, αλλά το άτομο που σε φροντίζει και σε αγαπάει μέχρι το τέλος .

Χρύσα Β4 

 Η Μητέρα είναι ο άνθρωπος που σε έφερε στην ζωή και να το θυμάσαι: η Μητέρα είναι το κομμάτι σου και δεν πρέπει ποτέ να το εγκαταλείψεις. Η Μητέρα είναι όσα είσαι εσύ τώρα.

Γιώργος Β5 

Η Μητέρα είναι στήριγμα για όλα τα παιδιά. Είναι η πιο αγαπημένη στην ζωή. Μας φροντίζει και μας αγαπάει πάρα πολύ. Μας υποστηρίζει για κάθε πράγμα. Σε αγαπώ πολύ μαμά μου!!

Ανδρέας Β5 

Η Μητέρα είναι πολλά περισσότερα από μια λέξη. Μάνα είναι η καλύτερη σου φίλη, το στήριγμα σου. Αυτή θα είναι εκεί, όσες φορές και να πέσεις. Θα σε αγαπάει πιο πολύ από τον καθένα. Σε αγαπάω Μαμά!

Θεοδότα Β5

Μητέρα είναι ένα από τα σημαντικότερα άτομα στη ζωή ενός ανθρώπου. Πρέπει όλοι να καταλαβαίνουν την αξία της, επειδή είναι το άτομο που θα στηρίζει και θα είναι δίπλα σου μέχρι το τέλος της ζωής της. Για αυτό πρέπει όλοι να είναι ευγνώμονες που την έχουν στη ζωή και να περνάνε όση περισσότερη ώρα μπορούνε μαζί της.

Αλέξανδρος Β1

 

Μητέρα, δεν είναι μόνο η γυναίκα που σε κράτησε μέσα της εννιά μήνες σαν θησαυρό και σε έφερε στον κόσμο. Μητέρα είναι ο άνθρωπος που όταν πονάς, πονάει περισσότερο. Μητέρα είναι ο άνθρωπος που όταν είσαι ευτυχισμένος, θα κάνει τα πάντα για να μείνεις έτσι και να μην σου λείψει τίποτα. Η Μητέρα σε αγαπάει περισσότερο από όλους τους άλλους. Ό,τι και αν συμβεί, θα είναι εκεί για σένα.

Ιφιγένεια Β5

 

Μαμά  είναι η γυναίκα που προσπαθεί να κάνει τη ζωή του παιδιού της όσο καλύτερη γίνεται.  Είναι  αυτή που σε μαλώνει για το καλό σου, γιατί σε αγαπάει.  Είναι αυτή που ξενυχτάει δίπλα σου, όταν είσαι άρρωστος. Είναι αυτή  που σου κάνει τα περισσότερα χατίρια.  Μαμά  είναι αγάπη, αγκαλίτσες και χάδια το βράδυ μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

Άγγελος,  10 χρονών 

 

Μαμά  είναι τα πάντα! Αγάπη, γέλιο,  αγκαλιές,  φροντίδα,  ανιδιοτέλεια, σεβασμός, εμπιστοσύνη, ανακούφιση, στήριγμα,  θυσία, υπομονή,  ελπίδα,  αφοσίωση, παρηγοριά, συμπόνια, νοιάξιμο. Μαμά είναι..: Ζακέτα να πάρεις!

Χρυσάνθη  70 ετών

 

Ιφιγένεια Γιουμουσίδου Β5

 

 Ο ρόλος της μητέρας

Μητέρα….Μια λέξη με 6 γράμματα αλλά πολύ βαρύ περιεχόμενο και νόημα.

Η Μητέρα, δεν είναι απλά η γυναίκα που θα φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Είναι εκείνη που δεν θα διστάσει να ματώσει για το παιδί της. Είναι εκείνη που αφήνει πίσω το εγώ για να γίνει το εσύ… Σου δείχνει πώς να πετάς για να ταξιδέψεις εκεί που έχεις ονειρευτεί. Μάνα είναι αυτή που η ζωή της έγινε ομορφότερη από όταν σε γέννησε. Πάντα θα θυμάσαι τα στοργικά της χέρια τότε που σε χάιδευαν για ν” αποκοιμηθείς. Είναι αυτή που μας έμαθε πώς ν’ αγαπάμε χωρίς αντάλλαγμα γιατί το αντάλλαγμα στην αγάπη το παίρνουμε από την ικανοποίηση τη στιγμή που τη δίνουμε.

Αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες:

Αν ήσουν χάδι, θα ήσουν το πιο τρυφερό. Αν ήσουν χαμόγελο, θα ήσουν το πιο γλυκό. Αν ήσουν αστέρι, θα ήσουν το πιο φωτεινό. Αν ήσουν άγγελος, θα ήσουν ο φύλακάς μου και αν ήσουν μονοπάτι, θα ήσουν αυτό που θα με οδηγούσε στο σωστό δρόμο.

Λυδία Τσάκα Γ5

 

Ο ρόλος της μητέρας είναι πολλαπλός και έχει πολλή αγάπη αλλά και ευθύνη. Υπάρχει μηδενικός εγωισμός στον χαρακτήρα και κάθε ενεργεία της έχει ως γνώμονα το καλό των παιδιών της. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αντιμετωπίσει καταστάσεις με αντικειμενικότητα, να προβλέψει καταστάσεις, ώστε να μη βάλει  σε κίνδυνο τα παιδιά ή ακόμη να φροντίσει να μην έρθουν αντιμέτωπα με  στενάχωρες καταστάσεις .

Όταν γίνεσαι μητέρα, καλείσαι να γίνεις ένας σοφός παντογνώστης που λειτουργεί πάντα με ηρεμία και γαλήνη. Αφοσιώνεσαι στο ρόλο σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις κάνει στη ζωή σου, να φέρεις στον κόσμο τα παιδιά σου και να τα μεγαλώσεις με πολλή αγάπη ,έτσι ώστε να γίνουν και τα παιδιά στο μέλλον υπεύθυνοι γονείς.

 

Δέσποινα Κωνσταντινίδου Α2

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης