Τελευταίες μέρες της πρώτης χρονιάς στο Γυμνάσιο από Ιουλιέτα Αντωνίου, Αγγελική Τζελέπη, Μένιο Συμεωνίδη

Στο πρώτο τεύχος της νέας σχολικής χρονιάς είχε αναρτηθεί το πρώτο podcast που αφορούσε τις εντυπώσεις των μαθητών της Α΄Γυμνασίου  από τις πρώτες μέρες στο 1ο Γυμνάσιο. Σε αυτό οι μαθητές περιέγραφαν με παραστατικότητα τις εντυπώσεις τους από αυτό το νέο ξεκίνημα.

podcast – Πρώτη μέρα στο σχολείο

Σε αυτό το τεύχος θα δούμε ποιες είναι οι εντυπώσεις τους σήμερα,  στο τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς.

Όλη η ομάδα αποφάσισε να μη γίνει αυτός ο διάλογος σε podcast  αλλά να παρουσιαστεί ως ένα γραπτό κείμενο με τις  τελικές εντυπώσεις των παιδιών.

Μένιος: Φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς! Το καταλάβατε;

Ιουλιέτα: Πράγματι! Πόσο γρήγορα!

Μένιος: Θυμάστε αυτά που λέγατε; Το άγχος, τους φόβους σας…

Αγγελική: Ναι θυμάμαι! Πόσο βαριά μου είχαν φανεί τα βιβλία!

Ιουλιέτα: Ναι κι εγώ τα θυμάμαι τα βιβλία! Αλλά θυμάμαι και το άγχος μου για τα μαθήματα, για τους καθηγητές..

Μένιος: Τι λέτε τώρα; Πώς σας φάνηκε η χρονιά;

Ιουλιέτα: Σαν χθες θυμάμαι να συστήνομαι πρώτη φορά στους συμμαθητές μου, στους καθηγητές μου, σε αυτό το νέο περιβάλλον.   Γέμισαν τα τετράδια, τελείωσαν οι σελίδες, όμως, οι μοναδικές αναμνήσεις που κατάφερα να δημιουργήσω θα μείνουν πάντοτε μέσα μου. Όπως θα μείνουν και  οι υπέροχοι άνθρωποι που γνώρισα, που μου πρόσφεραν όσα δεν θα μπορούσα μόνη μου εύκολα να γνωρίσω. Το σχολείο, ακόμα και με τα δύσκολα μαθήματα , τους βαθμούς,  τις δυσάρεστες στιγμές που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε, αποτελεί πια για μένα ένα δεύτερο σπίτι, μου χαρίζει μια δεύτερη οικογένεια…

Αγγελική:Η φετινή μου χρονιά στο Γυμνάσιο δεν ήταν όπως την περίμενα. Να σας πω την αλήθεια ήταν καλύτερη από αυτό που περίμενα. Φέτος γνώρισα πολλά άτομα και έκανα αρκετές παρέες. Στο σχολείο οι καθηγητές δεν ήταν τόσο κακοί όσο τους περίμενα και τα μαθήματα δεν ήταν τόσο δύσκολα. Οι συμμαθητές μου είναι πολύ φιλικοί και αστείοι παρόλο που καμιά φορά είναι φασαριόζοι την ώρα του μαθήματος. Γενικά αυτή η χρονιά ήταν πολύ ευχάριστη, αν και είχε και τα αρνητικά της. Φέτος πιστεύω ότι δημιούργησα αναμνήσεις που δε θα ξεχάσω ποτέ!

Ιουλιέτα: Για πες κι εσύ που ήσουν αισιόδοξος από την αρχή.

Μένιος: Η τάξη της  Α΄γυμνασίου την οποία όλοι πιστεύω φοβόμασταν ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής  μου. Γνώρισα νέα ατομα, έκανα καινούριους φίλους αλλά και εχθρούς…τι να πούμε υπάρχουν κι αυτά στη ζωή. Μπήκα ακόμη και στην ομάδα του μπάσκετ. …Σαν χθες θυμάμαι την ημέρα που ακούσαμε στο μεγάφωνο τα ονόματά μας και τις φωνές μας στο μοίρασμα των βιβλίων. Η πρώτη εβδομάδα πέρασε σαν αστραπή. Γνωρίσαμε νέους καθηγητές, άλλους μαθητές και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η χρονιά αυτή πέρασε τόσο γρήγορα που αυτά που σας λέω είναι σαν να τα ζω τώρα. Αυτό το συναίσθημα μιας νέας αρχής και μιας ευκαιρίας για νέες εμπειρίες είναι ένα από τα πιο ωραία και σπάνια συναισθήματα που ζει κάποιος. Αυτή η χρονιά θα μου μείνει αξέχαστη και θα πω για το τέλος ότι κανείς δεν πρέπει να αγχώνεται για αυτή την αλλαγή.

Ιουλιέτα: Πόσο δίκιο έχεις! Τώρα πάμε για τις εξετάσεις!

Αγγελική: Ωχ! Είναι και  οι εξετάσεις!

Μένιος: Για αυτό καλύτερα να πούμε: τώρα πάμε για το καλοκαίρι!

Ιουλιέτα, Αγγελική, Μένιος: Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης