Η αρχή….

e- ματιά του 1ου

 Αρχικά ήταν επιθυμία, δειλά – δειλά έγινε σκέψη και σήμερα αποκτά υπόσταση…. η πρώτη μαθητική εφημερίδα του Γυμνασίου μας!

 Πρόκειται για μια σημαντική δημιουργική δράση που θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να αυτενεργήσουν, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας  και συνεργασίας τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς καθώς και με διάφορους φορείς. Παράλληλα, θα καλλιεργήσουν το ψηφιακό γραμματισμό, θα γευτούν τη χαρά της δημιουργίας και φυσικά θα προβάλλουν τόσο το έργο του  σχολείου μας  στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα όσο και τις δικές τους δυνατότητες.

Σε όλες αυτές τις θετικές προοπτικές τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με χαρά και με μεγάλο ενθουσιασμό. Έδειξαν άμεσα την όρεξη και τη λαχτάρα τους για έκφραση – επικοινωνία, κατέθεσαν τις προτάσεις τους, τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους .

Στις σελίδες της ψηφιακής μας εφημερίδας θα φιλοξενούνται άρθρα σχετικά με τη δράση του σχολείου μας, προτάσεις για ταινίες, μουσική, ταξίδια, συνταγές καθώς και θέματα που αφορμώνται από την επικαιρότητα και ενδιαφέρουν τους νέους. Η έκδοσή της θα είναι μηνιαία.

Ελπίζουμε η εφημερίδα μας να γίνει για τους μαθητές μας και την τοπική κοινότητα ένα ανοιχτό παράθυρο στη γνώση, μια ώθηση στη δημιουργία, ένα χαμόγελο στη μαθητική ζωή…

Οι Υπεύθυνες καθηγήτριες

Ζωή Τακαβάκογλου – Φιλόλογος

Ευαγγελία Χατζηαγοράκη – Φιλόλογος

Αικατερίνη Καραμέλιου – Μουσικός

 

4 Σχόλια

Υποβολή απάντησης