Μάνος Κοντολέων – Το ταξίδι που σκοτώνει από την Άρτεμη Λαζαρίδου

«Το διάβασμα ενός καλού βιβλίου είναι σαν ένας διαρκής διάλογος κατά τον οποίο το βιβλίο ρωτά και η ψυχή απαντά».

Andre Maurois

Κάθε μήνα μέσα από τη στήλη μας θα προτείνουμε ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Την αρχή θα κάνουμε με το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων «Το ταξίδι που σκοτώνει» που διαβάζουμε φέτος στο πλαίσιο του μαθήματος Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θίγει το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών.

            Ο Στέφανος, ο πρωτότοκος γιος μιας τυπικής Αθηναϊκής οικογένειας, σ’ ένα πάρτι γνωρίζει τη Νότα και γοητευμένος από το ενδιαφέρον που του δείχνει ξεκινά μαζί της το θανατηφόρο ταξίδι στον κόσμο των ναρκωτικών ουσιών. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου βλέπουμε την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να ξεφύγει από τα δίχτυα των ουσιών, οι οποίες όμως αποβαίνουν άκαρπες. Στο τέλος, όμως, αφού ο ήρωας μας περάσει από διάφορα στάδια, θα καταφέρει με τη βοήθεια αγαπημένων του προσώπων να κάνει μια νέα αρχή.

Ο Μάνος Κοντολέων εύστοχα διεισδύει στην ψυχολογία του νέου και γράφει ένα μυθιστόρημα σκληρό μα συνάμα τρυφερό, με το οποίο καταφέρνει να ενημερώσει τους αναγνώστες στους οποίους απευθύνεται – εφήβους και γονείς-  και να τους προβληματίσει πάνω στο θέμα των ναρκωτικών.

Καλή ανάγνωση!

                                                                 Άρτεμις Λαζαρίδου Γ4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης