Στη μνήμη του Παναγιώτη

Ο Φεβρουάριος είναι  για εμάς ο μήνας που συνδέεται με το τραγικό  δυστύχημα  των Τεμπών και την απώλεια  του μαθητή μας, Παναγιώτη Μπουρνάζη.  Αυτές οι  μέρες ξυπνούν  στη μνήμη όσα συνέβησαν πέρυσι στο σχολείο μας. Βιώσαμε όλοι μαζί το πένθος από την απώλεια ενός μέλους της κοινότητάς μας,  ενός νέου παιδιού που δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή. Γίναμε μάρτυρες μιας δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης.

Σήμερα έναν χρόνο μετά, η μνήμη του Παναγιώτη διατηρείται στο μυαλό και στην καρδιά όλων όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν. Οι συμμαθητές του και οι εκπαιδευτικοί του φρόντισαν η μνήμη του να διατηρηθεί στους χώρους που έζησε τα εφηβικά του χρόνια. Μέσα στο σχολείο η αίθουσα Λόγου και Τέχνης φέρει το όνομα Παναγιώτης Μπουρνάζης ενώ έξω από το χώρο, ένα  γκράφιτι με την εικόνα του Παναγιώτη κοσμεί τον τοίχο του αθλητικού κέντρου. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει η παρουσία του κοντά μας.

Ας ελπίσουμε και η Πολιτεία να κάνει το χρέος της στον Παναγιώτη  αλλά και σε όλα τα θύματα – κυρίως νέα παιδιά – που έφυγαν άδικα από λάθη και παραλείψεις που δεν αρμόζουν σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκό, που θέλει να λέγεται πολιτισμένο.

Το τεύχος Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης