«ΤΑΥΤΙ..ΣΟΥ στο 1ο»: η ραδιοφωνική μας ομάδα γιορτάζει!

13 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου

Μα, γιατί ραδιόφωνο;

  • Γιατί είναι ο φίλος μου στις εφηβικές μου νύχτες, που λέει κι ο Φρέντυ !
  • Γιατί με χαλαρώνει!
  • Γιατί με ταξιδεύει!
  • Γιατί εδώ κι έναν αιώνα, ενημερώνει, διασκεδάζει, εκπαιδεύει!
  • Γιατί είναι δίπλα μου όταν διαβάζω, όταν ερωτεύομαι, όταν απογοητεύομαι!
  • Γιατί είναι το πρώτο gadgetάκι, όπως και να το κάνουμε!
  • Γιατί σε πείσμα των καιρών του sotify, εγώ επιμένω να κολυμπώ στα ερτζιανά!

Η ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου μας, «ΤΑΥΤΙ…ΣΟΥ στο 1ο» γιόρτασε με το European School Radio την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου. Σε μια 2ωρη

η ομάδα ραδιοφώνου "Τ΄ΑΥΤΙ...ΣΟΥ στο 1ο"

ζωντανή εορταστική εκπομπή στις 13 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 13.00 ,με σχολικές ραδιοφωνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαμε κι εμείς στη γιορτή του αγαπημένου μας μέσου, που διοργάνωσε το Μαθητικό Ραδιόφωνο, ύστερα από κάλεσμα της UNESCO μπαίνοντας στ

ον παγκόσμιο χάρτη της φετινής δράσης. Δώσαμε μάλιστα και το δικό μας ξεχωριστό μήνυμα για την ημέρα! Μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΤΑΥΤΙ..ΣΟΥ στο ραδιόφωνο, γιατί σε πείσμα των καιρών του spotify, εγώ επιμένω να κολυμπώ στα ερτζιανά!

Και εναλλακτικά εδώ:

https://soundcloud.com/sarrafimaria/spotify

Λίγα λόγια για την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.

Αρχικά, η πρόταση των Ισπανών ήταν να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 30 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της περίφημης εκπομπής του Όρσον Γουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως ο «Πόλεμος των Κόσμων». Η UNESCO, όμως, αποφάσισε διαφορετικά και πρόκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης