«Στο Γραφείο των καθηγητών» από την Παπαμιχαήλ Ιωάννα

«Στο γραφείο των καθηγητών»

Μία ταινία που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.

από την Παπαμιχαήλ Ιωάννα

στο γραφείο 2 

  Μία από τις ταινίες που πραγματικά αξίζει κάποιος να παρακολουθήσει είναι η ξενόγλωσση, διάρκειας 98 λεπτών ταινία «Στο γραφείο των καθηγητών». Η ταινία διαδραματίζεται στην Γερμανία του 21ου αι. σε ένα κλασικό γερμανικό σχολείο, οπού η διεύθυνση προσπαθεί να βρει τον ένοχο για τις μικροκλοπές που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Όμως η νεαρή καθηγήτρια Κλάρα Νοβάκ νιώθοντας άβολα από τον τρόπο που οι συνάδελφοί της χειρίζονται την υπόθεση, αποφασίζει να βρει μόνη της τον ένοχο διαταράσσοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη διαταραγμένες ενδοσχολικές σχέσεις.

       Η συγκεκριμένη ταινία έλαβε μέρος στο φεστιβάλ του Βερολίνου 2023 από όπου και απόσπασε τα βραβεία Europa Cinemas – Πανόραμα και C.I.C.A.E – Πανόραμα.

     Παρακολουθούμε όσα διαδραματίζονται μέσα από την οπτική της καθηγήτριας, Κλάρα Νόβακ, η οποία προσπαθεί να ξεδιαλύνει ένα θέμα μικροκλοπών που έχει προκύψει.  Υπάρχει αγωνία ενώ παράλληλα οι θεατές προβληματίζοντας ως προς το τι είναι σωστό, ηθικό ή λάθος. Πρόκειται πραγματικά για μια πραγματικά αξιόλογη, ενδιαφέρουσα και καθηλωτική ταινία που αξίζει να την παρακολουθήσεις.

 

 

 

 

Πηγές: www.cinobo.com

           www.athinorama.gr

Παπαμιχαήλ

Ιωάννα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης