Συμμετοχή στην Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας στο Α.Π.Θ.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. με  πρωτοβουλία του Νίκου Παπαποστόλου, συντονιστή του σωματείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,  σε συνεργασία με τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνο Μπίκο.  Στόχος της εκδήλωσης  ήταν η διατήρηση, η διάδοση και η προβολή της γλώσσας μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  μαθητές/τριες έξι σχολείων της Θεσσαλονίκης:

1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού

2ο ΓΕΛ Πυλαίας

2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος)

Κολλέγιο Ανατόλια

Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

2ο Ενιαίο Ειδικὸ Επαγγελματικό  Γυμνάσιο και Λύκειο Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ. -Λ)

και παρουσίασαν θέματα που αφορούν τη σύνδεση της Ελληνικής Γλώσσας με τη Φιλοσοφία.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων απολαύσαμε τους μαθητές/τριες  να συνομιλούν με τον Αριστοτέλη, με την τεχνητή νοημοσύνη, με τον Πλάτωνα, με τον Αντισθένη, με τον Σωκράτη, με τον Ευριπίδη.

Το σχολείο μας συμμετείχε με τις μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου: Ιουλιέτα Αντωνίου, Ιωάννα Δούδαλη, Γεωργία Καραμανίδου, Αλεξάνδρα Μουμουλίδου,  Στεφανία Μπελτσίδου. Οι μαθήτριες με την επίβλεψη και καθοδήγηση της φιλολόγου Ζωής Τακαβάκογλου παρουσίασαν το  θέμα: Ο φιλοσοφικός λόγος του Σωκράτη.

IMG-3bf65b5517b91215bbb70780152a29ac-V

Μετά την παρουσίαση όλων των μαθητικών ομάδων, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και του κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνου Μπίκου για τη σχέση της μαθητιώσας νεολαίας με την ελληνική γλώσσα. Τα συμπεράσματα της  συζήτησης  σε συνδυασμό με τις παρουσιάσεις των μαθητών/τριών έδωσαν μια αίσθηση αισιοδοξίας σχετικά με το μέλλον της  γλώσσας μας.

συζήτηση

Η εκδήλωση έκλεισε με απαγγελία του Α΄ Δελφικού  Ύμνου από την ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε.  Χρύση Μπαχτσεβάνη,  υπό τους ήχους Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής.

μουσική

Κλείνοντας, αυτό που αξίζει να ειπωθεί είναι ότι η άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης σε όλα τα επίπεδα τίμησε όχι μόνο την ελληνική γλώσσα αλλά και τους μαθητές/τριες και τους /τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτήν.

Ζωή Τακαβάκογλου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης