Αθηνά: το σχολείο της Ομογένειας στο Βουκουρέστι – Συνέντευξη με τον Διευθυντή του σχολείου από την Άννα Παμπουκίδου και τη Φανή Νούσια

Αθηνά: το σχολείο της Ομογένειας στο Βουκουρέστι – Συνέντευξη με τον Διευθυντή του σχολείου

από την Άννα Παμπουκίδου και τη Φανή Νούσια

Κατά τη διάρκεια της διαμονής μας  στο Βουκουρέστι είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ελληνικό Σχολείο «Αθηνά»  που είναι το  σχολείο των ελλήνων ομογενών. Το σχολείο ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να παρέχει ένα ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δίνοντας βάση στις ελληνικές αξίες, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις. Στο κτίριο λειτουργούν τάξεις για νηπιαγωγείο, δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Οι εκπαιδευτικοί διορίζονται από το ελληνικό κράτος ενώ το κτίριο συντηρείται  από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

ομιλια

Όταν φτάσαμε στο χώρο του σχολείου  μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής και άλλοι εκπαιδευτικοί. Αφού μας καλωσόρισαν και τους δώσαμε τα δώρα μας, έβγαλαν έναν σύντομο λόγο και μετά μπήκαμε μέσα στους χώρους του σχολείου και είδαμε τις αίθουσες.

εσωτερικό

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι οι μαθητές του σχολείου έπαιξαν μουσική και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς για να  τιμήσουν την παρουσία μας. Εμείς παρουσιάσαμε ένα βίντεο με την πόλη μας και το σχολείο μας. Γενικά, το κλίμα ήταν πολύ χαρούμενο και φιλικό και γνωρίσαμε πολλά παιδιά τόσο της ηλικίας μας όσο και μικρότερα.  Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που έμεινε στο μυαλό όλων των μαθητών του σχολείου!

χορός

μουσική

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον Διευθυντή του σχολείου «Αθηνά», τον κ. Παναγιώτη Κουτμάνη

συνέντευξη Διευθυντή – σχολείο Αθηνά

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης