Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο, κ. Τριανταφυλλίδη Αλέξανδρο από τη Σοφιάδου Μαριάννα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3, συναντήσαμε τον γνωστό δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή, κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.

Η ευγένειά του και η θετική του διάθεση μας ώθησαν να του ζητήσουμε  μια συνέντευξη για την εφημερίδα μας. Πραγματικά, ανταποκρίθηκε με χαρά και μας μίλησε για πολλά πράγματα που αφορούν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, τα ΜΜΕ και την επαγγελματική του πορεία.  Επίσης, μίλησε συγκινημένος για τον αγώνα που έδωσαν δύο χρόνια οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3, για να κρατήσουν ανοιχτό το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να ακούσετε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Συνέντευξη Αλ. Τριανταφυλλίδης- ΕΡΤ3

Μαριανα συνεντευξη

 

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965, από γονείς ποντιακής καταγωγής. Είναι φιλόλογος και δημοσιογράφος. Από το 1989 μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και το «Μαύρο της ΕΡΤ» επιμελείται και παρουσιάζει εκπομπές πολιτικής επικαιρότητας, δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ και αφιερώματα σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας 25 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφικής παρουσίας, εκκινώντας από την TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & το ΡΑΔΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ. Συνεργάστηκε ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος με εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος του ομογενειακού ρεπορτάζ στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημαντικότεροι σταθμοί της δημοσιογραφικής του καριέρας αποτέλεσαν εκπομπές που συμπλήρωσαν έως και δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ραδιοτηλεοπτικό «αέρα» της Θεσσαλονίκης, όπως: «ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ», εκπομπή πολιτικού διαλόγου, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.«ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟ», τηλεοπτικό μαγκαζίνο, ΕΡΤ«ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑΚΗ», δίωρη καθημερινή ενημερωτική εκπομπή, Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.«ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ», εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας και διαλόγου, ΕΡΤ. Παράλληλα με την επιτυχημένη δημοσιογραφική του πορεία έχει πλούσια πολιτική δράση. Έχει μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ το 2015  και το 2019 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης