Επίσκεψη της ομάδας της σχολικής εφημερίδας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ3

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου μαθητές και μαθήτριες της ψηφιακής εφημερίδας του σχολείου «e-ματιά του 1ου» επισκέφτηκαν τους χώρους του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος: « Ψηφιακή σχολική εφημερίδα   e-ματιά του 1ου – η ματιά των μαθητών στον κόσμο» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ζωή Τακαβάκογλου,  Ευαγγελία Χατζηαγοράκη και Μάρθα Μερτσανίδου.

ραδιόφωνο

ομάδα ραδιόφωνο

Αρχικά, η ομάδα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου, όπου ξεναγήθηκε από ειδικούς σε διάφορους χώρους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ραδιοφωνική παραγωγός του σταθμού σε απευθείας μετάδοση έκανε  αφιέρωση στο σχολείο μας και στη σχολική εφημερίδα.

https://youtu.be/qLkUQgVPcLM

Παράλληλα, η μαθήτρια Μαριάννα Σοφιάδου πήρε συνέντευξη από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, θέτοντας ερωτήματα που αφορούν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας και τα ΜΜΕ (βλ. σχετικό άρθρο)

Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη

Συνέντευξη με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 κ. Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη

Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίσκεψη στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ 3, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον χώρο ενός τηλεοπτικού στούντιο και να σταθούν μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες.

κοντρολ

στουντιοκάμερα

Ήταν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη, ιδιαίτερα για τα μέλη της σχολικής εφημερίδας, καθώς γνώρισαν από κοντά το περιβάλλον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τον κόσμο της δημοσιογραφίας.

Ζωή Τακαβάκογλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης