Πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρουμανία

Το χρονικό διάστημα 2 έως 8 Μαρτίου το σχολείο μας πραγματοποίησε πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρουμανία. Μετά από πρόσκληση του ελληνικού σχολείου «Αθηνά» στο Βουκουρέστι, οργανώθηκε επταήμερη εκδρομή στην οποία συμμετείχαν 135 μαθητές/τριες  από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου με τη συνοδεία του Διευθυντή, κ. Ζήση Ζησάκη και των εκπαιδευτικών: Μ. Δαραμήλα, Ε. Δήλλιου, Ι. Θωμαϊδου, Ι. Καρυπίδη,  Α. Λίθαρη,  Ζ. Τακαβάκογλου και  Σ.Τσιάρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής η ομάδα των  μαθητών και εκπαιδευτικών επισκέφθηκε πόλεις της Βουλγαρίας (Σόφια,  Βέλικο Τάρνοβο, Φιλιππούπολη) και της Ρουμανίας (Βουκουρέστι, Σινάια, Μπραν, Μπρασόβ), όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει πλήθος από ιστορικά μνημεία, ορθόδοξες εκκλησίες, αξιόλογα μουσεία και όμορφα φυσικά τοπία.

Ο καθεδρικός ναός του Αλεξάνδρου Νέφσκι, ο ναός της Αγίας Σοφίας, το Κοινοβούλιο, η Ρώσικη εκκλησία στη Σόφια,  το κάστρο Τσάρεβετς στο Βέλικο Τάρνοβο, η παλιά πόλη, το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο και το Αρχοντικό Κουγιουμτζόγλου στη Φιλιπούπολη ήταν μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που επισκέφθηκε η  ομάδα κατά τη διαμονή της  στη Βουλγαρία.

Μνημεία στη Σόφια

Μνημεία στη Σόφια

Φιλιππούπολη

Φιλιππούπολη

Το Παλάτι της Βουλής, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο, η Αψίδα του Θριάμβου, το μοναδικό Μουσείο του χωριού, το πάρκο Herastrau, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigori Antipa, το Πατριαρχείο και πλήθος μεγαλόπρεπων κτιρίων εντυπωσίασαν μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη διαμονή τους στο Βουκουρέστι.

Παλάτι της Βουλής

Παλάτι της Βουλής

Μνημεία στο Βουκουρέστι

Μνημεία στο Βουκουρέστι

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ξεχωριστή ήταν και η εκδρομή στην Τρανσυλβανία και τα Καρπάθια. Η επίσκεψη στη Σινάια με το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, το θερινό παλάτι Πέλες του Καρόλου, ο πύργος του κόμη Δράκουλα (κάστρο Μπράν) και η όμορφη  πόλη του Μπρασόβ άφησαν σε όλους ανεξίτηλες αναμνήσεις.

Κάστρα (Πέλες και Μπραν) Μονή Κατακουζηνού

Κάστρα (Πέλες και Μπραν) Μονή Κατακουζηνού

 Μία από τις ξεχωριστές στιγμές της εκδρομής ήταν  η επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο «Αθηνά», στο οποίο φοιτούν ομογενείς μαθητές. Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδέχτηκαν με χαρά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Αρχικά, εκφωνήθηκαν λόγοι από τους Διευθυντές των δύο σχολείων και οι μαθητές της ομογένειας έπαιξαν ελληνική μουσική για να καλωσορίσουν την ομάδα του σχολείου μας. Στη συνέχεια, δόθηκαν δώρα όπως γλυκά, ένα βιβλίο της τοπικής ιστορίας του Δήμου μας που παραχωρήθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και εκπαιδευτικά βιβλία που δόθηκαν ως χορηγία από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο.  Ακολούθησε η προβολή   παρουσίασης της πόλης, του δήμου και του σχολείου μας, που επιμελήθηκε και παρουσίασε η εκπαιδευτικός, κ. Αριστέα Λιθαρή.  Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σχολείο «Αθηνά» μαθητές και εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις, έπαιξαν και χόρεψαν ελληνικά τραγούδια  και έδωσαν υποσχέσεις για μια μελλοντική συνάντηση.

Αθηνά : το σχολείο της ομογένειας στο Βουκουρέστι

Αθηνά : το σχολείο της ομογένειας στο Βουκουρέστι

Η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών

Η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών

Παρουσίαση της πόλης, του δήμου και του σχολείου μας από την κ. Λίθαρη Αριστέα

Παρουσίαση της πόλης, του δήμου και του σχολείου μας από την κ. Λίθαρη Αριστέα

Κλείνοντας, η πολυήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο εξωτερικό ήταν πλούσια σε εικόνες, γνώσεις και εμπειρίες τόσο για τους μαθητές/τριες όσο και για τους εκπαιδευτικούς και είναι βέβαιο ότι θα  μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων. Ευελπιστούμε αυτή η εκδρομή να είναι μόνο η αρχή ανάλογων δράσεων του σχολείου μας στο μέλλον.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές

Εκπαιδευτικοί και μαθητές

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης