Μια συνταγή για την Τσικνοπέμπτη από την Βασιλική Αρχοντή και τη Σταυρούλα Βίντση

 

Γύρος ντονέρ κεμπάπ

Ο Φεβρουάριος έχει έρθει και στις αποσκευές του κουβαλάει τις πιο πολύχρωμες, τις πιο διασκεδαστικές, τις πιο κεφάτες γιορτές, τα Καρναβάλια!! Η πανδημία, δυστυχώς, δεν θα μας επιτρέψει να ξεφαντώσουμε, όπως στο παρελθόν, ωστόσο τίποτα δεν θα μας σταματήσει από το να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα την Τσικνοπέμπτη! Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας προτείνουμε μια διαφορετική και όχι τόσο συνηθισμένη συνταγή, η οποία θα σας κάνει να σηκωθείτε χορτάτοι από το τραπέζι!!!

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπέικινπάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (προαιρ.)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλάτι
  • φέτες ντομάτας
  • φέτες κρεμμυδιού
  • πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες στα 4
·         Για τη σως γιαουρτιού
·         Για το σερβίρισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ, στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά για το σπιτικό ντονέρ κεμπάπ, μέχρι ο γύρος ντονέρ κεμπάπ να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.

  • Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ.
  • Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο.
  • Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
  • Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου το ντονέρ για περίπου 30 λεπτά.
  • Φροντίζουμε να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου, αν αρπάξει γρήγορα από πάνω.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).
  • Σε μία πιατέλα, βάζουμε τις ψημένες πίτες.
  • Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα.
  • Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σως γιαουρτιού.
  • Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω.

Για τη σως γιαουρτιού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σως.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

  Σταυρούλα Βίντση Γ1

Βασιλική Αρχοντή Γ1

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης