Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – Εκπαιδευτική δράση

Παγκόσμια  Ημέρα  Θεάτρου – Εκπαιδευτική δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα  Θεάτρου για τα παιδιά και τους νέους υλοποιήθηκε στο σχολείο μας εκπαιδευτική δράση, διάρκειας δύο ωρών,  που αφορά στο θέατρο και τους νέους. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία των φιλολόγων   Χατζηαγοράκη Ευαγγελίας και  Τακαβάκογλου Ζωής  επισκέφθηκε το σχολείο η φιλόλογος – θεατρολόγος κ. Χουρναζίδου Δόμνα.

Η κ. Χουρναζίδου Δόμνα είναι υπεύθυνη της Εταιρείας Θεάτρου αντίqρηση  και υπήρξε η «ψυχή» της διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης «U_thfestival» που έγινε τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Χουρναζίδου μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες της σχολικής εφημερίδας για το εφηβικό θέατρο, για τη σημασία που έχει η ενασχόληση με το θέατρο στην εφηβική ηλικία ενώ παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις που της έθεσαν οι μαθητές.

 

εικονα 1

 

εικονα 2

 

Αφού ολοκληρώθηκε η εισήγηση και ο διάλογος ανάμεσα στους συμμετέχοντες, η θεατρολόγος πραγματοποίησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες διάφορες θεατρικές ασκήσεις που ενισχύουν τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη στην ομάδα. Οι ασκήσεις ήταν πολύ διασκεδαστικές και ταυτόχρονα πολύ σημαντικές.

 

 

εικονα 3

 

Στο τέλος, μια ομάδα από μαθητές και μαθήτριες του Γ2 παρουσίασε δραματοποιημένο ένα απόσπασμα από την «Ελένη» του Ευριπίδη. Η παρουσίαση του θεατρικού δρώμενου άφησε πολύ καλές  εντυπώσεις τόσο στους συμμαθητές τους όσο και στην προσκεκλημένη θεατρολόγο. Γενικά,  ήταν μια όμορφη και  εποικοδομητική εκπαιδευτική δράση,    που έδειξε, ακόμη και σε αυτό το περιορισμένο χρόνο, πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η ενασχόληση των παιδιών με το θέατρο.

εικόνα 4

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης