Τα νέα του σχολείου

Συνέντευξη με τον κ. Λέοντα Ναρ για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 

Ο Λέων Ναρ , απόγονος οικογένειας σεφαραδιτών Εβραίων, επιζώντων του Ολοκαυτώματος, άνθρωπος των γραμμάτων, με πλούσιο συγγραφικό έργο, παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στην εφημερίδα του σχολείου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την εβραϊκή κοινότητα και το ολοκαύτωμα.(βλ. αναλυτικά στο άρθρο)

Πρόκριση  μαθητών/τριών του σχολείου στο μαθηματικό διαγωνισμό » Ο ΘΑΛΗΣ»

Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος διδασκόντων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου:                                ΑΛΑΜΙΣΗ ΑΛΙΚΗ, ΓΙΔΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ, ΜΕΛΕΤΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και ΤΣΙΚΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για την επιτυχία τους στον μαθηματικό διαγωνισμό του Θαλή . Οι παραπάνω μαθητές προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα « Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».  Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

 Στις 30/1/2023 το σχολείο μας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ο κ. Αστέριος Παπανικολάου, υποδιευθυντής και Θεολόγος του Γυμνασίου Κορδελιού, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο, προκειμένου να αναδείξει τη σημαντική προσωπικότητα και δράση των τριών Πατέρων της εκκλησιάς, που είναι προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών (βλ. αναλυτικά στο άρθρο)

Σχολική δράση -  Κανόνες ευζωίας των ζώων συντροφιάς

 Στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, από τον υπεύθυνο καθηγητή κ.Λεωνίδη Θ. και τους επιβλέποντες καθηγητές κ.Τακαβάκογλου Ζ.,Δήμητσα Ε.,Κωστινούδη Τ,Βαβούρη Χ.,Μυστακίδου Μ. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού και το φιλοζωϊκό σωματείο «Αδέσποτος Πλανήτης»  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κανόνες Ευζωίας των Ζώων Συντροφιάς». Μαθητές της Α’ και Β ‘ Γυμνασίου ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις που έχει όποιος επιλέξει να έχει στην κατοχή του κάποιο ζώο συντροφιάς καθώς και τις νομικές συνέπειες από την παράλειψη των κανόνων φροντίδας των ζώων αυτών. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ.Αθανασιάδου Όλγα, τον εκπρόσωπο του φιλοζωϊκού σωματείου κ.Κωστόπουλο Α.,  τους αστυνομικούς κ.Παπαδόπουλο Γ. και κ.Αντωνιάδη Χ.   για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας μετέδωσαν καλύπτοντας ταυτόχρονα αρκετές απορίες των μαθητών.

Συνέντευξη με την κ. Σερμπέση,  Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης, Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Προγραμμάτων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γραφής Braille πραγματοποιήθηκε από μέλη της σχολικής εφημερίδας συνέντευξη μέσω skype με  την Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης, Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Προγραμμάτων κ. Βασιλική Σερμπέση από το ΚΕΑΤ. Η κ. Σερμπέση ενημέρωσε για τον σκοπό λειτουργίας του κέντρου καθώς και τις υπηρεσίες που προσφέρει στα άτομα με προβλήματα όρασης.  Μαζί της ήταν και ο κ. Γιώργος, που είναι άτομο με οπτική αναπηρία και εργάζεται ως δάσκαλος της γραφής Braille στο ΚΕΑΤ . (βλ. αναλυτικά στο άρθρο)

Κοπή Βασιλόπιτας

Στις 23 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου πρόσφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες βασιλοπιτάκια καθώς και μια μεγάλη βασιλόπιτα για τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι τυχεροί μαθητές και οι τυχερές μαθήτριες  έλαβαν ως δώρο ένα γεύμα,  προσφορά  τοπικού καταστήματος εστίασης.  Το φλουρί στους εκπαιδευτικούς έτυχε ο Διευθυντής του σχολείου,  ο οποίος έλαβε ένα όμορφο διακοσμητικό δώρο.

 Επισκέψεις στο Μουσείο Κινηματογράφου, Φωτογραφίας και Εβραϊκό Μουσείο 

Οι μαθητές-τριες του σχολείου μας  επισκέφτηκαν το Μουσείο Κινηματογράφου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Στις παρέες λέμε ΝΑΙ!!!», στο πλαίσιο των καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Παρακολούθησαν αποσπάσματα ταινιών και με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού, «έφτιαξαν»-δημιούργησαν την δική τους, μικρού μήκους ταινία, με θέμα: την σχολική βία και την αντιμετώπιση της. Στην συνέχεια περιηγήθηκαν-ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Φωτογραφίας, στην έκθεση με τίτλο: «Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος» και μετά την περιήγηση χωρίστηκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού κατασκεύασαν τις δημιουργίες τους με θέμα, την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου από τον Μπουασονά και την παρέα του. Κάποια τμήματα  επισκέφτηκαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην πλατεία Ελευθερίας (αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος) καθώς και τους χώρους του εβραϊκού Μουσείου (οδός Αγίου Μηνά), στο πλαίσιο της 27ης Ιανουαρίου (Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος).

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:

13-01-2023: Γιάντσιος Ιωάννης, Μαραγκόζη Ειρήνη, Σαράφη Μαρία

18-01-2023: Αλεβιζοπούλου Παναγιώτα, Φαρασοπούλου Σημέλα, Δήλιου Ελένη

25-01-2023: Γιάντσιος Ιωάννης, Μαραγκόζη Ειρήνη, Τσιάρα Στυλιανή

27-01-2023: Γεροδήμου Ιωάννα, Τακαβάκογλου Ζωή, Χατζηαγοράκη Ευαγγελία

 

Δράσεις της ομάδας του European School Radio

Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Μανδαλιανό Κλεάνθη 

Διήγημα  “Η Πεταλούδα και η Αράχνη” της Σοφίας Νικολαϊδου

Αφίσα κατά της βίας και υπέρ της ειρήνης και της φιλίας

 

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με τίτλο: «Πόλεις και Λογοτεχνία»

Την Τετάρτη, 11-01-2023,μετά  από πρόσκληση του φιλολόγου Γιάντσιου Ιωάννη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς: Βαβούρη Χρήστο, Δήλιου Ελένη και Χρήστου Ζωή) παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, με τίτλο: «Πόλεις και Λογοτεχνία», στα τμήματα Β1 και Β2, από την κα Ναντίνα Κυριαζή.

 

Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο

Την Δευτέρα 19-12-2022, τα τμήματα  Β1 και Β6, στο πλαίσιο του μαθήματος της Βυζαντινής ιστορίας, επισκέφτηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και συμμετείχαν σε (δωρεάν) εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «ΜΟΛΥΒΔΟΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ».

Τα τμήματα συνόδευσαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί: Γιάντσιος Ιωάννης, Δήλιου Ελένη, Ελευθεριάδου Δήμητρα

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης