Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο
Από τις Κουτσού Χριστίνα και Κωστουλίδου Ανδριάνα
Οι γιορτές των Χριστουγέννων πέρασαν αφήνοντας πίσω τους όμορφες αναμνήσεις αλλά και κάποια…. κιλά!!! Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε στη στήλη μας μια συνταγή όχι μόνο νόστιμη και θρεπτική αλλά και υποθερμιδιακή (Light). Η προετοιμασία της θα σας πάρει μόνο 15΄!!! Ας ξεκινήσουμε:
Χρειαζόμαστε:
- 2 φλ. ρύζι καστανό (για πιλάφι) βρασμένο
- 2 αγγουράκια (με τη φλούδα)
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κλων. σέλερι
- 1 φλ. αρακάς (βρασμένος)
- 1 φλ. καλαμπόκι (βρασμένο)
- 200 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
Για τη σως γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 2 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- Λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για τη ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο,
- Κόβουμε τα αγγουράκια σε καρέ.
- Χοντροτρίβουμε τα καρότα (ή τα ψιλοκόβουμε).
- Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβουμε.
- Τα βάζουμε όλα μαζί σε βαθιά σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το βρασμένο ρύζι.
- Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα μας.
- Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σως σε μπολ και προσθέτουμε λίγο νερό για γίνει πιο ρευστή.
- Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!!