To Αφιέρωμα μας στους Θεσσαλονικείς ποιητές στην ΕΡΤ3

Ετ3

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης η ομάδα μας, η ομάδα της εφημερίδας του τρίτου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου επισκέφτηκε τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ3. Σκοπός μας ήταν πέρα από την ξενάγηση στις εγκαταστάσες και στα στούντιο του σταθμού, να παρουσιάσουμε το «πρότζεκτ» που δημιουργήσαμε για την παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Το project απαιτούσε από  στελέχη της εφημερίδας να επιλέξουν αγαπημένους  ποιητές της Θεσσαλονίκης  και να απαγγείλουν  ποίηματά  τους στη λίμνη του Ωραιοκάστρου που είναι γνωστή με την ονομασία  «Καλόγερος». Η σύλληψη της όλης ιδέας έγινε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος της εφημερίδας κυρίες    Εμμανουηλίδου Τριάδα και Λαζαρίδου Έρνα ενώ η σκηνοθεσία και βιντεοσκόπηση από την κυρία Μπίσκα Λίτσα, καθηγήτρια Πληροφορικής.

Η ημέρα της επίσκεψης στον τηλεοπτικό σταθμό  έφτασε και  όλους μας διακατείχε μία αγωνία και ένας ενθουσιασμός για τη συμμετοχή μας στην τηλεοπτική εκπομπή «Καθημερινά και Απλά». Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να παρακολουθείς την ετοιμασία πίσω από τις κάμερες αλλά και να είσαι μέρος μιας ζωντανής  εκπομπής. Εξάλλου όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε φανταστεί τον εαυτό μας στην τηλεόραση.

Ετ3 2

Ετ3 3

Βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να περάσουμε το μήνυμα της εφημερίδας μας για την ποίηση. Πιο συγκεκριμένα περάσαμε ένα μήνυμα ειδικά στους νεότερους για το πόσα οφέλη έχει κάποιος διαβάζοντας ποίηση. Αναπτύσσει τους ορίζοντές του, αποκτά ευαισθησίες, καλλιεργεί τα αισθητικά του κριτήρια και πολλές φορές απαλύνει τον πόνο της ψυχής του. Αυτές ήταν μόνο κάποιες από τις απόψεις των μαθητών που ακούστηκαν στο τηλεοπτικό πλατό και μεταδόθηκαν και στον αέρα της εκπομπής.

Η επίσκεψη αυτή σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη!  Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την ΕΤ3 και τους παρουσιαστές της εκπομπής. Εμείς ως στελέχη της εφημερίδας προσπαθούμε να έχουμε επαφή με  λογοτεχνικά ποιητικά κείμενα και να κάνουμε τέτοιες ενδιαφέρουσες δράσεις.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από την εμφάνισή μας στην εκπομπή «Καθημερινά κι Απλά » .

Σουλούκος Κωνσταντίνος

Στο  βίντεο συμμετέχουν

Ποιήματα/ποιητές.                                                                                      Μαθητές 

Ωδή στους τρυφερούς    ανθρώπους                                                             Μαρίνα Ταχτσή

της Κατερίνας   Καριζώνη

Το επιδόρπιο                                                                                                     Ανδριάνα Βασιλείου

της  Ευτυχίας Αλεξάνδρας Λουκίδου

Τα κοριτσάκια

της     Xλόης Κουτσουμπέλη                                                                      Δήμητρα Γάτση

Μάθημα δημιουργικής  γραφής                                                                    Κίμωνας Νυμφόπουλος

του Τόλη Νικηφόρου

 

Ενός λεπτού σιγή

του     Ντίνου Χριστιανόπουλου                                                              Κώστας  Σουλούκος

Εισαγωγή για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης                                         Γιάννης Τζικίδης

Top