Ένας λογοτέχνης στο σχολείο μας!

efh 5  Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου φιλοξένησε το συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο με αφορμή την παρουσίαση  των βιβλίων του  Ιμαρέτ 1 και Ιμαρέτ 2.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο πολιτισμού  Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο. Αρχικά έγινε παρουσίαση της βιογραφίας του συγγραφέα και ειπώθηκαν λίγα λόγια για τα βιβλία από τους μαθητές του σχολείου. Στη συνέχεια ο συγγραφέας , αφού  έκανε συνοπτική παρουσίαση της μυθοπλασίας του βιβλίου και του ιστορικού – λαογραφικού υποστρώματος ,επεκτάθηκε  στα διαχρονικά μηνύματά του, επιδιώκοντας τη συμμετοχή των μαθητών με ερωτήσεις τους. Η παρουσίαση περιελάμβανε  προβολή ιστορικού φωτογραφικού υλικού από την  Άρτα, ως ένα  δείγμα επαρχιακής  ελληνικής πόλης του 19ου αιώνα, καθώς  και προβολή από την  εικονογράφηση του βιβλίου , την οποία πραγματοποίησε ο γνωστός σκηνογράφος  Αντώνης Χαλκιάς, γνωστός και από τη δουλειά του στην τηλεοπτική σειρά: «Το νησί».efhm 2efhm 4efh 3

Στο τέλος  πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους μαθητές με στόχο να προσεγγίσουν με τη ματιά του συγγραφέα και του αναγνώστη  μια παλαιότερη εποχή  εξασκώντας συγχρόνως τη φαντασία, τη σκέψη και την παρατήρησή τους.

Μέλπω Καλομοίρη

Βασιλική Σλαβούδη

 

 efhm 1

Top