Το καταλληλότερο μέρος για να αλλάξει κανείς προφίλ στο Facebook!

Την τελευταία μέρα της τριήμερης επίσκεψης του σχολείου μας στην Πρέβεζα, επισκευτήκαμε μια από τις ομορφότερες παραθαλάσσιες κωμοπόλεις , η οποία θυμίζει εξ’ολοκλήρου νησί.Parga_ideal_slider_parga

Ο δήμος Πάργας, ανήκει στο νομό Πρεβέζης, αλλά ταυτόχρονα περικλείεται και από το νομό Θεσπρωτίας, κοντά στον ποταμό Αχέροντα, τον οποίο επίσης επισκευτήκαμε. Απέναντι της βρίσκονται τα γραφικά νησιά των Παξών και των Αντίπαξων. Είναι πολλή μικρή σε έκταση, και ο αριθμός των κατοίκων της δεν ξεπερνάει τους 2.420.

Παλαιότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ήταν η έδρα του Ειρηνοδικείου, του ταμείου οικονομικής εφορίας, του Δασονομείου, καθώς και του Τελωνείου, με γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Η πόλη διατηρεί την οχύρωση της μέχρι και σήμερα, καθώς δίπλα της υψώνεται το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας, με πολλα κτίρια μέσα σε αυτό.

Σήμερα όμως η Πάργα αποτελεί όχι μόνο ένα από τα πιο πολυσύχναστα κεντρα της περιοχής αλλά, όπως είπα και πιο πάνω και όλης της Ελλάδας. Κοντά της υπάρχουν πολλές παραλίες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς, όπως το Κρυονέρι, ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Δημήτρης στα ανατολικά. Είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου, όπως ονομάζεται, και είναι επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική,  όπου οφείλει και την νησιωτική μορφή της.kastro-tis-pargas

Επιπλέον, τους καλοκαιρινούς μήνες συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους, την Αμμουδιά, την Κέρκυρα, καθώς και την Λευκάδα.

Κατά τη γνώμη μου, η Πάργα ήταν ο καλύτερος προορισμός της εκδρομής μας, καθώς και το καταλληλότερο μέρος για να αλλάξει κανείς προφίλ στο Facebook!

Μαρία Ζώτου

Top