ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τα προγράμματα του Εθελοντισμού και της Διαμεσολάβησης του σχολείου μας συμμετείχαν φέτος στην 3η Γιορτή Αγωγής Υγείας του Κέντρου Υγείας Ευόσμου.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, και σε συνεργασία:  με τη Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου  Ευόσμου,  την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ,  το 3ο Σύστημα Α/Π Αμπελοκήπων,  μαθητές  όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, Μονάδες Υγείας από όλη την Μακεδονία και  εργαζομένους του Κ.Υ.Α.Τ, συνδιοργάνωσαν την 3η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,  στις 27 και 28 Απριλίου 09:00-14:00 στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου  Ευόσμου (Πατρών και Τεγοπούλου 2 στον Εύοσμο) .

« Η 3η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ τελούσε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα, την στήριξη και την αρωγή του Υπουργείου Υγείας. Φέτος δώσαμε  ένα διαφορετικό στίγμα στην όλη οργάνωση με έμφαση στην καινοτομία μετατρέποντας ένα απρόσωπο ημιυπόγειο χώρο του ΚΥΑΤ σε ένα πειρατικό καράβι, με νησιά, με αραξοβόλια, με τον λαβύρινθο της γνώσης και με δράσεις από τα σχολεία που υπόσχονται  σε όλους ένα δημιουργικό και γεμάτο φαντασία διήμερο» δήλωσε η Επισκέπτρια Υγείας Κ.Υ.Α.Τ.ΕΥΟΣΜΟΥ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δάφνη Χαλκιά, επισημαίνοντας ότι παράλληλα διοργανώθηκε και Ημερίδα με θέμα « Προτεραιότητες και καινοτομίες στην Αγωγή Υγείας» στην οποία  ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις από τους συμμετέχοντες,  αναπτύχθηκαν δράσεις των σχολείων με παιγνίδια, θεατρικά δρώμενα, κολάζ, ζωγραφική, τραγούδια, βίντεο και άλλες  καινοτόμες  θεματικές για την Υγεία.

Το σχολείο μας έκανε έντονη την παρουσία του στην όμορφη αυτή εκδήλωση παρουσιάζοντας το έργο που έχει παραχθεί σε όλη την σχολική χρονιά. Η Διαμεσολάβηση παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και τις θετικές του συνέπειες στο σχολικό περιβάλλον γενικότερα.  Τέλος, ο Εθελοντισμός παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποίησε όλη την σχολική χρονιά και τα οφέλη της ενασχόλησης όλων των ατόμων με ανάλογες δραστηριότητες.

Η εντύπωση που έμεινε σε όλους τους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα θετική. Ειδικά η συμβολή των προσκόπων υπήρξε καθοριστική για την διασκέδαση των μαθητών.

Γερασίμου Χρύσα

Παπαδοπούλου Σουλτάνα

DSC_1312DSC_1299DSC_1327DSC_1345

Top