Οδεύοντας προς τη νέα χρονιά!

Με τη νέα χρονιά να φτάνει, η FIA αποφάσισε να φέρει μια ισορροπία στο paddock της F1. Για αυτόν τον λόγο εισήγαγαν ένα νέο ανώτατο όριο για την κατασκευή των αγωνιστικών αυτοκινήτων, από 175εκ. στα 145εκ. δολάρια ώστε να κόψει τα φτερά των μεγαλύτερων ομάδων και να προσφέρει μια ώθηση στις πιο μικρές.

 Επιπλέον, αλλαγές και νέες πίστες προστέθηκαν στο calendar της F1. Αρχικά, η σεζόν θα ανοίξει στην έρημο του Μπαχρέιν και όχι στην πίστα της Μελβούρνης, η οποία θα δει τα αγωνιστικά μονοθέσια στις 21 Νοεμβρίου, στο τέλος της χρονιάς. Για δεύτερο αγώνα θα προσγειωθούν στην Ίμολα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ντεμπούτο στους δρόμους του Βιετνάμ. Μέχρι το μεγάλο καλοκαιρινό διάλειμμα δεν θα υπάρχουν αλλαγές. Όμως ο αγώνας μετά το διάλειμμα των ‘μεταγραφών’ θα γίνει στην Ολλανδία. Μετά τον αγώνα της Αυστραλίας οι οδηγοί θα τρέξουν στην Σαουδική Αραβία, ενώ το φινάλε της σεζόν θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης, η FIA μετά τα τρία κλαταρίσματα στο βρετανικό gp και τα μεγάλα προβλήματα με το blistering στον επόμενο αγώνα που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα έδρασε με ταχύτητα φωτός. Παρά το γεγονός ότι το αεροδυναμικό σχήμα των αμαξιών του 2021 δεν θα επιβαρύνει τα ελαστικά, η Ομοσπονδία θέσπισε περαιτέρω περιορισμούς,  ώστε τα ελαστικά της Pirelli να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Όμως δεν είναι μόνο η FIA που έκανε αλλαγές, αλλά και οι ομάδες καθώς μόνο τρεις από τις δέκα θα κρατήσουν τους ίδιους πιλότους για το 2021…

Mercedes

Η κυρίαρχη ομάδα της F1 αποφάσισε ότι δεν θα αλλάξει το δυναμικό της δίδυμο που κερδίζει για την Mercedes από το 2017, αλλά ούτε και τον γενικό της διευθυντή Toto Wolff, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια. .

Aston Martin Red Bull Racing

Θεωρούσαμε ότι η Red Bull θα κρατούσε και αυτή την ίδια δυάδα, αλλά μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς αποκαλύφθηκαν τα μεγάλα νέα. Ο Sergio Perezείχε καταφέρνει να πάρει μέσα από τα χέρια του Alexander Albon την πολυπόθητη αυτή θέση.

AstonMartin

Η Aston Martin ή όπως την αποκαλούσαμε το 2020 Racing Point ,αποφάσισε να αλλάξει το χρώμα της και να γίνει πράσινη από ροζ. Επιπλέον, επίλεξε να διώξει από την ομάδα της τον Sergio Perez και να φέρει τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Vettel…

Ferrari

Με την απώλεια του Sebastian Vettel άνοιξε μια πολυπόθητη –θα λέγαμε πριν την σεζόν του 2020- θέση στη Ferrari. Την άδεια θέση την συμπλήρωσε ο Carlos Sainz που άφησε την βρετανική McLaren, η οποία είχε μια απίστευτη χρονιά. Έκανε μήπως λάθος επιλογή ο Ισπανός;

McLaren

Και ποιος πήρε την κενή θέση εδώ; O Daniel Ricciardo που έστειλε τη νRenault αδιάβαστη όπως και το 2018, όταν άφησε την Red Bull με τον ίδιο τρόπο. Επίσης η βρετανική ομάδα αποφάσισε να τρέχει με τον κορυφαίο κινητήρα της Mercedes.

Alpine

H Renault αποφάσισε να ντύσει το αμάξι της στα χρώματα της γαλλικής σημαίας και να μετονομαστεί σε Alpine. Η γαλλική ομάδα διόρισε ως teammate του Ocon τον δύο φόρες πρωταθλητή Fernando Alonso. Επιπλέον, ο Cyril Abiteboul θα αφήσει την ομάδα, με την θέση του γενικού διευθυντή να παραμένει ένα μυστήριο…

AlfaTauri

Η υποομάδα της RedBull έφερε έναν ολοκαίνουργιο οδηγό για να γίνει teammate του Pierre Gasly, τον Yuki Tsunoda, ο οποίος έτρεχε την προηγούμενη χρονιά στην F2 με το μονοθέσιο της Red Bull.

AlfaRomeo

Η ιταλική ομάδα δεν άλλαξε το δίδυμο της για την επόμενη σεζόν. Ο όχι και τόσο νεαρός Kimi Raikonnenκαι ο Ιταλός Antonio Giovinazzi είναι πανέτοιμοι για μια καινούργια χρονιά στο cockpit της Alfa Romeo.

Haas

Η μικρή αμερικάνικη ομάδα έδιωξε και τους δύο της οδηγούς και υπέγραψε συμβόλαιο με δύο δυναμικά ταλέντα της F2, τον πρωταθλητή αυτής της χρονιάς Mick Schumacher και τον Ρώσο Nikita Mazepin. Μπορούν οι δύο νεαροί οδηγοί να προσφέρουν στην Hass όσα δεν μπόρεσαν να δώσουν οι δύο προηγούμενοι πιλότοι της;

Williams

Και η Williams αποφάσισε να μην αλλάξει τους οδηγούς της. Το 2021 θα συνεχίσουν να τρέχουν με τον Nicolas Latifi και τον George Russell. Παρόλα αυτά κυκλοφορεί η φήμη ότι ο George  Russell θα οδηγεί το μονοθέσιο της Mercedes το 2022, οπότε μετά το 2021 η Williams θα χρειαστεί πιθανότατα καινούργιο οδηγό.

 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Β3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης