Ο Donald Trump προκαλεί ξανά χάος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε…Θα σταματήσουμε την κλοπή…Πάμε στο Καπιτώλιο»

         Τέσσερις νεκροί, πολλοί τραυματίες, πενήντα δύο συλληφθέντες και άλλο ένα μεγάλος λάθος του Trump είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των πρωτοφανών και βίαιων επεισοδίων, που ξέσπασαν με την εισβολή των οπαδών του πρώην Αμερικανού προέδρου στο Καπιτώλιο*, την ώρα που συνεδρίαζε το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, προκειμένου να σφραγίσει την εκλογική νίκη του Biden. Το Κογκρέσο ανέστειλε την συνεδρίαση και όλοι οι παρόντες έφυγαν αμέσως από το ιστορικό κτήριο.

        Πριν από λίγη ώρα οTrump, ο οποίος ακόμα δεν έχει παραδεχτεί την ήττα του, είχε καλέσει τους οπαδούς του να πραγματοποιήσουν πορεία στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι «μας έκλεψαν την νίκη». Μετά την ομιλία του μερικοί οπαδοί κατευθύνθηκαν προς το Καπιτώλιο, παραβίασαν οδοφράγματα και εισέβαλλαν στο κτήριο, την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία είχαν καλέσει έκτατο συμβούλιο, ώστε να επικυρώσουν την νίκη του Biden. Επιπλέον, υπήρξε έντονη δραστηριότητα και έξω από το κτήριο, καθώς οι οπαδοί τουβTrump προσπαθούσαν να εισβάλουν και η Αστυνομία σε απόγνωση χρησιμοποίησε δακρυγόνα. Πηγές δηλώνουν ότι υπήρξε επέμβαση της Εθνικής Φρουράς για να επικρατήσει ξανά η ηρεμία στον λόφο του Καπιτωλίου.

      Το Καπιτώλιο «πολιορκήθηκε» από κάθε πλευρά. Σύντομα, ο θίασος των υποστηριχτών του Trump, παρά τις άκαρπες προσπάθειες της αστυνομίας, εισέβαλε στο κτήριο πρώτα από την ανατολική και, πολύ σύντομα, από την δυτική πλευρά. Αφότου μπήκαν μέσα, οι “διαδηλωτές” πλημμύρισαν τους διαδρόμους του ιστορικού κτηρίου φωνάζοντας «ΗΠΑ!» και «Σταματήστε την κλοπή!». Μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας, η διαδικασία επικύρωσης της εκλογής του Biden διακόπηκε άμεσα και οι είσοδοι σφραγίστηκαν πρόχειρα, ενώ πράκτορες που ήταν παρόντες έβγαλαν προληπτικά τα όπλα τους. Φυσικά, δεν απουσίασε η βία. Μία “διαδηλώτρια” που επιχείρησε να εισβάλει στην αίθουσα…πυροβολήθηκε. Λίγο αργότερα, μία από τις σφραγισμένες εισόδους παραβιάστηκε και το πλήθος ξεχύθηκε στην αίθουσα. Ένας “διαδηλωτής” κατάφερε μάλιστα να κάτσει στην καρέκλα του ομιλητή.

       Η Αμερικάνικη Αστυνομία κατάφερε τελικά να οδηγήσει τους διαδηλωτές έξω από το Καπιτώλιο και ανακοίνωσε ύστερα από τέσσερις ώρες ότι το κτήριο είναι τώρα πια ασφαλές. Ο Biden καταδίκασε την πράξη των οπαδών του Trump λέγοντας «Η Δημοκρατία μας βιώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση». Επιπλέον, κάλεσε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να βγει στις κάμερες και να ζητήσει από τους οπαδούς του «να τερματιστεί αυτή η πολιορκία» έξω από το Καπιτώλιο.

     Η πράξη των οπαδών του πρώην προέδρου κατέληξε σε ένα πολύ άσχημο σκηνικό με πολλούς τραυματίες και θανάτους. Η Αστυνομία ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 6:00 το πρωί για την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Για μια τέτοια πράξη σίγουρα ο Trump θα πρέπει να νιώσει ντροπή και να παραδεχτεί το λάθος του, αλλά και την ήττα του. Περίπου έξι ώρες μετά από το πανδαιμόνιο που επικράτησε, οι γερουσιαστές επέστρεψαν στο Καπιτώλιο και επισημοποίησαν την νίκη του Biden, δίχως περεταίρω παρεμβολές…

Εβάνα- Ηχώ

 

Καπιτώλιο: Το Αμερικάνικο Καπιτώλιο είναι το μέρος στο οποίο συνέρχεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο αποτελείται από τους Γερουσιαστές και την Βουλή των Αντιπροσώπων. Το Καπιτώλιο βρίσκεται  στην κορυφή του λόφου του Καπιτωλίου,στην Ουάσινγκτον.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης