Η χαρά του αθλητισμού χάνεται…

Όπως όλοι γνωρίζουμε τους τελευταίους μήνες όλος ο κόσμος βρίσκεται σε καραντίνα. Πολλοί έφηβοι γυμνάζονται μόνο για να μείνουν υγιείς, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ασχολούνται περισσότερο και κυνηγάνε στόχους. Με την καραντίνα όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις έκλεισαν και οι αθλητές που παίρνουν το άθλημα τους λίγο πιο σοβαρά έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να συνεχίζουν να γυμνάζονται.

Ο κάθε προπονητής προσπάθησε να βρει μια λύση και η καλύτερη αποδείχθηκε η γυμναστική μέσω διαδικτύου. Screenshot_2Οι περισσότεροι όταν ακούνε αυτή την ιδέα δεν πιστεύουν πως είναι εφικτή, αλλά οι έφηβοι αθλητές τους διέψευσαν. Ανάλογα το άθλημα και την ηλικία, τα παιδιά μαζεύονται δύο, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα μέσω μιας πλατφόρμας όπως το  skype, το zoom και το webex. Όλοι ανοίγουν τις κάμερες και κάνουν τις ασκήσεις που τους λέει ο προπονητής τους. Η προτιμότερη μορφή γυμναστικής εξ αποστάσεως είναι το «crossfit», το οποίο αποτελείται κυρίως από ασκήσεις εδάφους.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί αναρωτιούνται γιατί πρέπει να συνεχίσουν να γυμνάζονται, τι θα κερδίσουν; Αρχικά, οι πιο μεγάλοι έφηβοι κυρίως στο λύκειο κυνηγάνε μόρια. Screenshot_3Πολλές φορές έχει βοηθήσει ο αθλητισμός παιδιά να μπουν στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους. Εκτός αυτού, αυτά τα παιδιά χρειάζονται τον αθλητισμό, έχει πια γίνει κομμάτι της ζωής τους,  δεν το κάνουν μόνο για την καλή φυσική κατάσταση αλλά αγαπάνε το άθλημα τους και θα συνεχίσουν να γυμνάζονται ότι και να γίνει. Αυτοί οι έφηβοι αθλητές έχουν επιδόσεις, αντιπάλους, ανταγωνισμό και υψηλούς στόχους, που ο μόνος τρόπους να τους καταφέρουν είναι να συνεχίζουν να γυμνάζονται.

Βέβαια όσο και αν προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε αυτή την δραστηριότητα, κάποια πράγματα είναι αδύνατο να γίνουν μέσω διαδικτύου. Αρχικά, η ομάδα, ακόμα και αν κάποιος κάνει ατομικό άθλημα ανήκει σε ένα γενικό σύνολο, οι συναθλητές του. Screenshot_4Τα άτομα, με τα οποία αθλείται είναι πάνω από όλα φίλοι, είναι αυτοί που θα σε εμψυχώσουν, είναι αυτοί που σε βοηθάνε αν έχεις κάποιο πρόβλημα και είναι αυτοί που κάνουν μια δύσκολη προπόνηση εύκολη και διασκεδαστική. Εξ αποστάσεως αυτό το ομαδικό πνεύμα, η χαρά της άθλησης  χάνεται…

Λόγω της καραντίνας πολλά σημαντικά μέρη της ζωής μας έχουν χαθεί και ένα από αυτά είναι ο αθλητισμός. Παρόλο που δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό κάποιους, υπάρχουν κάποιοι άλλοι, όπως οι έφηβοι αθλητές που «χάνουν» ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους.

Άρια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης